• September v ŠKD

          • Škola, škola, školatá, tak už sme tu zase! Po letných prázdninách máme za sebou prvý mesiac nielen škole, ale aj v školskom klube, v ktorom sme si systematizovali pravidlá správania sa v jednotlivých oddeleniach a v jedálni. Zrealizovali sme exkurziu v škole, kde deti navštívili aj miestnosti, ktoré ešte nevideli. Vyskúšali si, na akých vysokých stoličkách sedia piataci, či aj veľkí deviataci. Dážď nám spestroval dni a preto sme využili aj umelé jazierko pred školou, v ktorom sme si púšťali papierové loďky. Medzinárodný Deň čokolády sme oslávili šálkou horúcej čokolády v tajnej učiteľskej miestnosti – Zborovni. Nezabudli sme na Deň mlieka na školách, kde sme svoju výtvarnú kreativitu odovzdali na papier, a symbolicky podojili kravičku Elžíru a Evičku. Jeseň pani bohatá nás inšpirovala pri tvorbe dáždnika z papierového tanierika, chutného hrozna, zaváraní kompótov a jesenných listov, ktoré skrášľujú chodby našej školy. Zdravého ducha sme rozvíjali aktívnym pobytom v exteriéri, v telocvični a športovými hrami.

          • ,,Run for your life" - Bežíme za zdravím

          • Celý budúci týždeň sa u nás na škole budeme venovať zdravému životnému štýlu. Začneme osvetu pomocou výtvarných prác na tému jedlo. Tie budú žiaci tvoriť na hodinách výtvarnej výchovy. Posledný deň týždňa, v piatok, žiakov vyzveme, aby si do školy doniesli iba zdravú desiatu a nesladenú čistú vodu. Deň bez sladkostí a éčiek určite všetci zvládneme!

             

            Zdravé telo podáva aj kvalitné športové výkony. Preto sa v piatok bude konať aj štafetový beh žiakov pod hlavičkou projektu Erasmus Days. Tento beh sme nazvali RUN FOR YOUR LIFE (Bež ako o život). Bežať nebudú len naši žiaci, ale aj žiaci iných európskych škôl, s ktorými si porovnáme výkony. Držte nám palce!

          • Futbalový turnaj Rožňava

          • 17.9.2022 sa uskutočnil futbalový turnaj mladších žiakov v Rožňave. Turnaja sa zúčastnilo desať mužstiev. Mužstvá boli rozdelené do dvoch päťčlenných skupín. Víťazi skupín hrali finále. 

            A ako sme dopadli? 

            V prvom zápase sme porazili domácu Rožňavu 2:1. V druhom zápase sme zvíťazili nad Krompachmi 1:0. V treťom zápase sme zdolali Spišskú Novú Ves 2:0. V poslednom zápase v skupine sme remizovali 0:0 proti Ždani. 

            V skupine sme obsadili 2. miesto, keď sme mali horšie skóre ako Ždaňa, ktorá skupinu vyhrala. My sme museli hrať zápas o tretie alebo štvrté miesto. V ňom sme podľahli Spišským Vlachom 1:0 a skončili sme na 4. mieste. Štvrté miesto však považujeme za úspech, keďže sme porážali veľké mestá a finále nám ušlo len tesne. Chlapci hrali pekný futbal, čo ma teší najviac.

            Víťazom turnaja sa stalo FC Košice pred Ždaňou, Spišskými Vlachmi a nami. Tento turnaj ukázal, že naši chlapci majú svoju kvalitu a môžu súperiť aj proti mestám. Len tak ďalej, chlapci!

          • Šútovský vodopád

          • 23.9.2022 sa žiaci šiesteho ročníka vybrali na exkurziu k Šútovskému vodopádu. Na exkurziu sa vybrali vlakom. V chate pod vodopádom ich čakala malá prestávka, kým sa umúdrilo počasie a prestalo pršať. Nasledovala nenáročná túra Šútovskou dolinou k štvrtému najvyššiemu vodopádu na Slovensku. Zanedlho sa už šiestaci kochali pohľadom na jeho výšku 38m. Cestou sa okrem zábavy pohrúžili do hľadania dubákov. Už teraz sa tešia na ďalšiu exkurziu.

          • Slovensko bez drog

          • V stredu 28.9. navštívilo našu školu Občianské združenie ,,Slovensko bez drog". Prednášky prebiehali pod vedením pána V. Kováča a boli určené pre žiakov druhého stupňa ZŠ. Cieľom prednášok bolo zaujímavou formou porozprávať o rizikách užívania drog a ich škodlivosti na organizmus. Účelom bola silná prevencia viesť žiakov k tomu, aby sa k drogám nechceli priblížiť, aby porozumeli tomu, čo spôsobujú telu a mysli človeka. 

          • Zatoč s odpadom - 1. výzva

          • Naša škola sa v tomto roku bude snažiť ZATOČIŤ S ODPADOM.

            Každý mesiac sa budeme zapájať do pripravených výziev. Prvou výzvou pre nás, je vymeniť hubku na umývanie riadu za prírodnú alternatívu - LUFFU, ktorá je jednoducho kompostovatelná. Odfoťte seba, alebo členov svojej domácnosti pri jej používaní a fotku nám zašlite na envirozshaniska@gmail.com do 30.9.2022. Viac o výzve a projekte nájdete na https://www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom/system-verzus-jednotlivec

          • Biela pastelka

          • Dňa 23.9.2022 (v piatok) sa uskutočnila charitatívna zbierka na pomoc nevidiacim a slabozrakým ľuďom pod názvom ,,Biela pastelka". Prispieť a zapojiť ste sa mohli nielen v škole, ale aj v našej obci, ktorou sa prešiel náš štvorčlenný ,,pastelkový tím" na čele s pánom školníkom. 

          • Futbalový turnaj do 11 rokov - Blažice

          • Dňa 21.8.2022 sa uskutočnil futbalový turnaj mladších žiakov v Blažiciach. Za účasti štyroch mužstiev obsadili naši chlapci 1. miesto.  Turnaja sa zúčastnili okrem našich chlapcov ešte tímy z Rožňavy, Blažíc a Spišského Bystrého.

            Chlapci dostali na tomto turnaji aj individuálne ocenenia, keď za najlepšieho hráča turnaja vyhlásili Kristiánka Majoroša a vo hviezdnom teame turnaja sme mali Riška Čarného a Dominika Kolka. 

            Na tomto turnaji bola Rožňava, ktorá nás pozvala k nim 17.9.2022. Na kvalitne obsadený turnaj prídu aj mužstvá ako FC Košice, Spišská Nová Ves, Krompachy, takže chlapci budú mať skvelú skúsenosť. Už sa na to veľmi tešíme. 

          • Branné cvičenie

          • Pozrite sa, ako nám dobre bolo na brannom cvičení, ktoré sme si urobili 14. septembra! Prechádzka dlhá 4 km na Poľovnícku chatu nám trvala takmer trištvrť hodinu. Avšak ani počasie pod mrakom nás neodradilo od opekačky. S chuťou sme zjedli pripravené dobroty. Trošku sme si zabehali, pofotili sa a vybrali sa na spiatočnú cestu, počas ktorej sa nám rozpršalo a tak sme vyberali zabalené pršiplášte či dáždniky. Trošku zmoknutí sme sa tešili na guľáš. 

          • Futbal v meste - FINÁLE v Bratislave - 25.8.2022

          • Na turnaj do Bratislavy sme sa vybrali o deň skôr, aby si chlapci mohli hlavné mesto Slovenska aj pozrieť, aj trochu si ho užiť. A tak sa aj stalo. Vláčil nás previezol po centre Bratislavy, zastavili sme sa na Bratislavskom hrade, boli sme pri Štátnom národnom divadle a večer sa chlapci rozhýbali v jednom z bratislavských parkov, kde si zahrali aj futbal. Nezabudli sme na malé občerstvenie v podobe ,,hot dogov a zmrzliny". Ubytovanie sme mali veľmi pekné. 

            Na druhý deň sme sa z hotela presunuli na miesto, kde sa turnaj uskutočnil - pred Euroveou (obchodný dom). Chlapci boli v tretej skupine. Skupinu sme však dostali silnú. Okrem nás sme bojovali s Trnavou, Ružomberkom a Michalovcami. V prvom zápase sme s Trnavou prehrali 6:0, v druhom sme opäť podľahli Ružomberku 5:0 a v tom poslednom zápase chlapci zvíťazili nad Michalovcami 7:1. Podarilo sa nám získať aspoň jeden skalp prvoligistu. Súperi boli všetko ligové teamy, ale chlapcom sa nedá nič vyčítať. Bojovali a nevzdali to.

            Do ich budúceho futbalového života im tieto zápasy dajú veľmi veľa. Hrať proti tak kvalitným mužstvám, to sa nestáva každý deň. Trnava, ktorú sme mali v skupine sa napokon dostala aj do finále, kde prehrala proti Akadémii Mareka Hamšíka. 

            Chlapci sa už tešili len z postupu z Košíc do Bratislavy a turnaj v Bratislave bola už len taká ,,čerešnička" na torte. Odniesli si z týchto dvoch dní ohromné množstvo zážitkov, na ktoré určite nezabudnú do konca svojho života. A za to patrí veľká vďaka p. starostovi Milošovi Barcalovi a všetkým sponzorom, ktorých som spomínal aj v ďakovnej reči na Dňoch obce Haniska. Ešte raz Vám všetkým za pomoc a sponzorovanie v mene svojom, aj v mene chlapcov veľmi pekne ĎAKUJEME. 

            tréner Marcel Majoroš

          • Informácia o rodičovskom združení

          • Vážení rodičia,

             

            Pozývame vás na plenárne zasadnutie rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční dňa 22.9.2022 o 15:30 v školskej jedálni ZŠ.

            Účasť je nutná.

             

            Tešíme sa na stretnutie s vami

            Vedenie školy

          • Branné cvičenie

          • Dňa 14. 09. 2022 /v stredu/ sa z dôvodu odstávky elektrickej energie v obci Haniska uskutoční pre žiakov 2. a 4. – 9. ročníka praktická časť účelového cvičenia-OČAP /ochrany človeka a prírody/ pod vedením pedagógov. Akcia prebehne na poľovníckej chate.

            Je potrebné, aby mali žiaci športové oblečenie a vhodnú obuv, v ruksaku desiatu, prípadne špekačku na opekanie, pitie a pršiplášťŽiaci 1. a 3. ročníka budú mať riadne vyučovanie. Obed prebehne podľa pokynov vyučujúcich v čase od 11.30 hod. ŠKD bude v prevádzke. 

            Dňa 16. 09. 2022 bude pre všetkých riadne vyučovanie.

          • Ponuka záujmových útvarov pre školský rok 2022/2023

            1. Logopédia – Mgr. Silvia Bátorová
            2. Z každého rožku trošku – Mgr. Lívia Sajková
            3. Vševedko (1. stupeň) - Mgr. Ľubomíra Gromová
            4. Slovenčina prevažne vážne (8. roč., 9. roč.) - Mgr. Dáša Palenčárová
            5. Konverzácia v anglickom jazyku – Mgr. Eva Uhalová
            6. Konverzácia v nemeckom jazyku – Mgr. Anna Tkáčová, PhD.
            7. Matematický krúžok (9. roč.) – Mgr. Ľudmila Kolková
            8. Tvorivko (1. stupeň) – Mgr. Zuzana Gavulová
            9. IT Kids – Mgr. Henrieta Smolková
            10. Čítajme si spolu (1. stupeň) – Mgr. Martina Vodilková
            11. Futbal dievčatá – Ing. Gejza Varga
            12. Šikovníček (2. roč.) – Mgr. Eva Skvašíková
            13. Volejbal (2. stupeň) – Mgr. Juraj Kudláč
            14. Mažoretky – Ing. Jana Beliová
            15. Poznávame svet – PaedDr. Martina Austová
            16. Enviro krúžok - Mgr. Barbora Sedláková
          • Privítanie prváčikov na začiatku nového školského roka

          • Crrrrrn!!! Zvoní! Prvé zvonenie sa ozývalo prázdnou školou 5. septembra. Už o chvíľu prichádzali žiaci, ktorí posilnení príhovorom pána farára v kostole a príhovorom pani riaditeľky pomaličky zapĺňali školský dvor. Očká malých prváčikov horeli nedočkavosťou. Už o chvíľu budú pasovaní za prváčikov a domov si odnesú svoj prvý šlabikár. V závere všetkých žiakov pozdravil aj starosta obce a zaželal im všetko dobré a úspešný školský rok! Tak s chuťou do práce!

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

          • Milí žiaci, milí rodičia, 

            nový školský rok otvoríme slávnostnou svätou omšou 5.septembra 2022 o 7.45 vo farskom kostole v Haniske. Potom sa presunieme na školský dvor, kde bude slávnostné otvorenie školského roku a pasovanie prváčikov. V tento deň ešte nebude obed, ani školský klub. Tento deň končíme o 10.00 hodine. 

            Všetci žiaci musia mať v tento deň Vyhlásenie o bezpríznakovosti (cez Edupage, alebo v papierovej forme), inak nemôžu vojsť do budovy školy. 

            Ďakujeme za pochopenie. 

            vedenie školy


            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2022_2023.pdf​​​​​​​

          • Prevzatie samotestov

          • Milí rodičia,

            ak ste si v júni neprezvali nahlásené samotesty pre Vaše deti, môžete tak urobiť v dňoch 24.-26.8.2022 od 8,00 - 14,00 hod. Je potrebné vypísať preberací protokol a dohodnúť si stretnutie s triednym učiteľom.

            Ďakujeme za pochopenie. 

            Vedenie školy

          • Školské potreby

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  2. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier,  hygienické vreckovky, tekuté mydlo

             

            ZOŠITY:

            - M 512                    15 ks

            - M 523                     5 ks

            - M 420+ podložka    2 ks

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2 – 2 ks, guma, pravítko (dlhé 30 cm), modré pero 2 ks, zelené pero, farbičky, strúhadlo so zásobníkom, tyčinkové lepidlo

             

            VV - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice s okrúhlym hrotom, plastelína, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec

            č.4, č.8, farebný papier, náčrtník A4, paleta, tyčinkové lepidlo, handrička, vlhčené utierky

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             TSV :

            - tepláková súprava, tenisky, biele tričko a biele ponožky 

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej. 

            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  3. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier,  tekuté mydlo, hygienické vreckovky

             

            ZOŠITY:

            - M 523                    10 ks a viac

            - M 420+ podložka    2 ks

            - M 624                     2 ks

            - M 520+ podložka    2 ks

            - M 5110                   1 ks

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko – (dlhé 30 cm a trojuholník s ryskou), modré pero 2 ks, zelené pero, farbičky, strúhadlo so zásobníkom, kružidlo, tyčinkové lepidlo

             

            VV - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice s okrúhlym hrotom plastelína, plochý štetec č.2,4,8, okrúhly štetec č.2,4,8, farebný papier, náčrtník A4, tyčinkové lepidlo, paleta, handrička, vlhčené utierky

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     20 ks

             

            TSV : -tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky 

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej.
             

            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  4. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, tekuté mydlo, hygienické vreckovky

             

            ZOŠITY:

            - M 524                       5 ks

            - M 523                     10 ks

            - M 420                      1 ks

            - M 624                      2 ks

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko – (dlhé 30 cm a trojuholník s ryskou), modré pero 2 ks, zelené pero, farbičky, strúhadlo so zásobníkom, kružidlo, tyčinkové lepidlo

            VV - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice s okrúhlym hrotom, plastelína, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č.4,č.8, farebný papier, náčrtník A4, paleta, tyčinkové lepidlo, handrička, vlhčené utierky

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     20 ks

            TV : - tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky  

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej.
             

            --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  5. ročník   

             (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, tekuté mydlo, hygienické vreckovky

             

            ZOŠITY:

            - GEG      čistý malý  540+ podložky 

            - BIO       2 ks čistý malý  540, 1 ks veľký čistý hrubší + podložky

            - MAT      2ks veľký čistý hrubší, čistý malý  520 + podložky 

                             kružidlo, pravouhlý trojuholník s ryskou, pravítko 30 cm,    ceruzka (pentelka), guma

            -ANJ          riadkovaný malý 564

            -SJL                                        564

            -DEJ                                        564

            -ETV                                       520 + podložky 

            -TSV      - športová čistá neznačkujúca obuv do telocvične

            Na vonku tenisky (turfy), tepláková súprava, športové trenírky (kraťasy), tričko           

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.1,2, guma, pravítko, 2x pero,

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č. 4, č.8, farebný papier, náčrtník A4, stará košeľa

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

              

            2. stupeň – pokračovať v zošitoch z predošlého roka

             

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, tekuté mydlo, hygienické vreckovky

             

            OBN    -  6.ročník -   čistý malý  520

            Chémia – 7.r. čistý malý  520 – 2 kusy, veľký čistý hrubší + podložky 

             

            MAT – (ostatné ročníky) veľký čistý zošit

             

            BIO – (ostatné ročníky) malý čistý zošit

             

            -TSV      - športová čistá neznačkujúca obuv do telocvične

            Na vonku tenisky (turfy), tepláková súprava, športové trenírky (kraťasy), tričko           

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.1,2, guma, pravítko, 2x pero,

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č. 4, č.8, farebný papier, náčrtník A4, stará košeľa

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             

          • Dotácia na stravu v šk. roku 2022/2023

          • Milí rodičia,

            chceme Vás informovať o zmenách k poskytovaniu dotácie na stravu v šk. roku 2022/2023.

            Dotáciu na stravu je možné poskytnúť aj v tomto školskom roku, ak ide o dieťa:

            - v hmotnej núdzi 

            - v životnom minime

            V oboch prípadoch je potrebné doložiť potvrdenie z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny. 

            - na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo navštevuje základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na dieťa do 15 rokov nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. Táto skutočnosť sa preukazuje čestným vyhlásením (v prílohe). Súbeh poberania daňového bonusu a dotácie na stravu NIE JE MOŽNÝ. 

             

            V nadväznosti na uvedené Vás chceme upozorniť, že od 1.7.2022 sa zvýšila suma daňového bonusu na 70 EUR mesačne na dieťa do 15 rokov. V prípade, ak rodičia detí majú nárok na uplatnenie si daňového bonusu v tejto sume, tento bonus je pre nich výhodnejší ako dotácia na stravu.

             

             

            cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.docx

        • Letné prázdniny
          • Letné prázdniny

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Haniske želá žiakom krásne prázdniny. Prežite ich v zdraví, pokoji a poriadne si oddýchnite!

            Stretneme sa opäť v septembri.