• Majstrovstvá okresu v malom futbale žiakov

          • Dňa 25.4.2024 sa v Moldave nad Bodvou uskutočnili majstrovstvá okresu v malom futbale žiakov. Kvôli nepriaznivému počasiu sa turnaj odohral v hale ZŠ Severná.

            Finálového turnaja sa zúčastnilo 6 tímov nášho okresu. Náš tím chlapcov vyhral skupinu bez straty bodu.  Podarilo sa im vyhrať aj semifinále. Ich cestu za víťazstvom na turnaji prerušila ZŠ Čaňa, ktorá šťastným gólom na konci finálového zápasu napokon turnaj vyhrala a naši chlapci tak obsadili pekné 2. miesto.

            Nedá mi nepoznamenať, že majstrovstiev okresu sa celkovo zúčastnilo okolo 20 družstiev.

            Naši chlapci podali bojovné výkony a vzorne reprezentovali našu školu.

            Zloženie tímu: Sebastián Antoš, Dominik Kolko, Lukáš Miko, Dávid Eliáš, Edo Híľovský, Richard Čarný a Kristián Majoroš. 

          • Školský pohár SFZ - Futbal žiačok

          • Dňa 23.4.2024 sa v Haniske uskutočnili majstrovstvá okresu v malom futbale žiačok.  Za dobrého počasia sa turnaj odohral na multifunkčnom ihrisku.

            Turnaja sa zúčastnilo 8 tímov nášho okresu. 

            Naše dievčatá po snaživom a bojovnom výkone obsadili celkové 3. miesto, čo je pekný úspech. Pred nás sa dostali už len družstvá z Medzeva a Čane. Ďakujeme dievčatám za vzornú reprezentáciu školy na tomto podujatí.

            Školu reprezentovali: Ema Čonková, Lenka Zajacová, Daniela Ferencová, Daniela Ondočková Nina Papugová, Ela Štefani, Terézia Imrichová, Dorotka Šamková, Karolína Čarná, Barbora Oravcová.

          • Vynovený areál školy

          • Žiaci kráčajú do školy...., kráčajú zo školy.... a svet okolo nich tak akosi plynie. Človek berie veci ako samozrejmé, hotové, ale naokolo sa neustále niečo deje, mení.

            Aj u nás sa zmenilo mnoho vecí, aj keď zmeny sa diali postupne. Chcelo to čas. Tá postupnosť zmien spôsobila, že ich vnímame ako samozrejmé, stali sa našou každodennosťou.

            Preto sme si možno ani neuvedomili, že okolitý areál našej školy sa celý zásadne premenil.

            Už pri vchode si všimneme prístupovú cestu, nové lavičky, kde máme možnosť na chvíľu si sadnúť, zastaviť sa.  Tiež je vynovená povrchová úprava chodníka, ktorá zabraňuje vzniku mlák a ktorú žiaci-družinári tak radi využívali. 

            Druhá prístupová cesta je určená pre zásobovanie. Po ľavej ruke sa nachádza množstvo cvičebných strojov pod holým nebom, ktoré sú hitom tohto obdobia. Vraví sa, že v škole utužíš svojho ducha, ale pri cvičení svoje telo. Športovci v antike sa určite nepotili v nevetranej posilňovni, ale cvičili pod holým nebom.

            Átrium, všetci si pamätajú popraskaný asfalt rozpálený slnkom a saunu v triedach s oknami do dvora. Dnes je to príjemný priestor so zatiaľ ešte nevyužitým potenciálom, lavičky a zeleň budú v budúcnosti tvoriť oddychovú zónu, kde si poctivým štúdiom unavený duch usilovných žiakov pookreje a odpočinie.

            Smerom k multifunkčnému ihrisku je ďalšia posilňovňa pod holým nebom a malé auditórium, poslucháreň. Tu sú lavičky usporiadané tak, že oproti žiakom sediacim za sebou je lavička pre pedagóga, ktorý môže vzdelávať tak, ako sa vzdelávalo v antickom Grécku. Tu žiaci otrávení neustálym pozeraním do mobilov môžu načúvať výkladu pedagóga a zároveň dýchať čerstvý vzduch. Priestor dotvárajú novovysadené mladé stromčeky. Neďaleko je dráha s doskočiskom určená na skok do diaľky s rozbehom. Pri troche fantázie je doskočisko použiteľné aj na hru petanque (námet pre ŠKD). Hneď vedľa je osadený kruh na vrh guľou (možno nám už niekde na škole rastie nová Fibingerová).

            Pri zadnom vchode „vyrástla“ tenisová stena a na nej možno vyrastie nový Djokovič.

            Prechádzka sa končí a človek sa nestačí čudovať novým zmenám. Už len aby aj naši žiaci objavili nové možnosti a začali ich využívať.   

            P.S. Aj malé zmeny menia svet. Všimli ste si nenápadnú drevenú skrinku vedľa hlavnej brány? To je ,,Hmyzí hotel", možno pomôže tým „najmenším“.              

          • 18. apríl - Deň narcisov

          • Dňa 18. apríla prebehla na našej škole finančná zbierka na Deň narcisov. Dobrovoľným príspevkom sme sa snažili pomôcť ľuďom, ktorý bojujú so zákernou chorobou - rakovinou. 

            Náš školský tím vyzbieral príspevky nielen v škole, či v obci, ale aj na plenárnom rodičovskom združení. Celkovo sa vyzbierala veľmi pekná suma 495,- EUR.

            Ďakujeme všetkým, ktorí cítia spolupatričnosť s chorými a prispeli do ,,narcisovej" pokladničky. 

          • 22. apríl - Deň Zeme

          • Deň Zeme každoročne pripadá na 22. apríl. Ide o 54. ročník, kedy sa ľudia z celého sveta zapájajú do rôznych aktivít v oblasti ekológie.

            Naša škola sa celoročne snaží byť prospešná pre svoje okolie. Eliminujeme a triedime odpad, vysádzame rastliny, vzdelávame sa v danej oblasti a to aj vďaka projektu Erasmus+. Dnes sme sa rozhodli v priestoroch školskej knižnice overiť vedomostí žiakov prostredníctvom vedomostného kvízu. Žiaci hravou formou overovali svoje poznatky, tipovali a nadobúdali nové informácie.

          • Školské kolo Slávik 2024

          • Dňa 17. apríla 2024 sa v priestoroch našej školy uskutočnilo v poradí už druhýkrát školské kolo speváckej súťaže - Slávik Slovenska 2024.

            Súťaže sa zúčastnili žiaci 1. a 2. stupňa v dvoch kategóriách. Žiaci súťažili v speve jednej povinnej ľudovej piesne zo Spevníčka, druhá ľudová pieseň bola voliteľná. Porota v zložení Ing. Jany Beliovej, Mgr. Lívie Sajkovej a Bc. Moniky Németovej po náročnom rozhodovaní udelila poradie výhercov nasledovne:

            1.kategória:

            1. miesto - Noemi Kollárová, 3. ročník

            2. miesto - Gabika Csorbová, 2. ročník

            3. miesto - Simonka Varjúová, 1.A trieda a Terezka Šimková, 3. ročník

            Čestné uznanie poroty získala Vaneska Hütterová, 2. ročník

             

            2. kategória:

            1. miesto - Dorotka Šamková, 6.B trieda

            2. miesto - Barborka Oravcová, 6.A trieda

            3. delené miesto - Aurélia Ivanová a Lea Kožejová, 4. ročník

             

            Všetkym víťazom ešte raz srdečne blahoželáme a zároveň víťazkám jednotlivých kategórii držíme palce pri reprezentácii školy na okresnom kole.

          • Zápis do prvého ročníka

          • V piatok a v sobotu 5. a 6. apríla sa uskutočnil zápis do prvého ročníka. Hneď pri príchode sa budúci školáci zapísali do školskej kroniky a odfotili sa s Tatkom Šmolkom a Šmoulínkou. Pani učiteľky im zadali niekoľko nenáročných úloh, ktoré však neboli pre nich žiadny problém. Krásne počítali, písali, kreslili, no skrátka boli veľmi šikovní. Pri odchode si od nás odniesli pamätné listy a maličké darčeky. V septembri sa na nich tešíme. 

          • Deň bez sladkostí

          • O tom, že sladkosti nie sú zdravé, počúvame veľmi často. Nie sú prospešné pre naše zdravie, zvýšený obsah cukru v organizme spôsobuje mnoho chorôb, navyše kazia aj naše zuby. Dokážeme bez nich vydržať aspoň jeden deň? Skúsme to!

            Zajtra, 11.4. bude na našej škole Deň bez sladkostí. Nahraď ich ovocím alebo zeleninou, sladkú vodu vymeň za čistú alebo čaj. Urob to pre svoje zdravie a buď príkladom pre ostatných!

          • Pozvánka na párty

          • Žiakov 2. stupňa našej školy a učiteľov pozývame v piatok 12. 4. 2024 o 15 hod. na párty, ktorá sa uskutoční v sále kultúrneho domu v Haniske.

            Tešíme sa na vás!

            vedenie školy