• Zber papiera

          • Vážení rodičia,

            v našej škole zahajujeme aj v školskom roku 2024/2025 „Školský zber papiera“! Táto tradičná akcia, s ktorou sme mnohí vyrastali, mala v minulom roku obrovský environmentálny dopad:


            . Deti zo škôl po celej SR zachránili 7 157 stromov
            . Ušetrili 11 367 000 litrov vody
            . Pri výrobe sa nespotrebovalo 1 768 200 kWh ⚡energie
            . Za ušetrené PHM by sme po rovníku prešli zemeguľu 197-krát!!!

             

            Verili by ste? Pozývame Vás aj tento rok podporiť dobrú vec a zúčastniť sa Zberu papiera, ktorý sa v našej škole bude konať počas tohto týždňa: 

            Od: 23.septembra 2024

            Do: 27.septembra 2024

            V čase od: 7.00 do 7.50 hod (teda pred vyučovaním). Priniesť papier môžete aj poobede po dohode s vychovávateľmi v ŠKD.  

            Zbierame: noviny, časopisy, zošity, katalógy, letáky, omaľovánky, výkresy z výtvarnej, knihy bez tvrdej väzby... Balíky prosíme zviazať šnúrkou, nie plastovou páskou.

            Ďakujeme, že ukazujete deťom, ako sa zodpovedne narába s papierovým odpadom a pomáhate škole!

          • Krízová situácia

          • V druhý školský deň sme určite náročnú krízovú situáciu spojenú s nahlásením možnej hrozby, určite nečakali. Po krátkej porade a náročnom rozhodnutí sa vedenie školy rozhodlo postupovať podľa bezpečnostných predpisov a štandardných postupov a všetkých žiakov bezpečne a rýchlo evakuovať na určené miesto mimo školy, kde boli aj naďalej pod dozorom a v bezpečí a kde si ich neskôr prevzali rodičia, alebo boli odprevadení na autobusovú zastávku. 

            Veľkou výzvou však bol obed pre malých škôlkárov, keďže škola bola uzatvorená a nikto do nej nesmel vstúpiť. Ani trošku sme nezaváhali, konali sme duchaprítomne a spojili všetky svoje sily. Presunuli sme sa s pani kuchárkami do ,,prepožičanej obecnej" kuchyne a vymysleli parádny obed. Malí škôlkári si určite pochutnali. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pri tom pomáhali. 

          • Otvorenie nového školského roka 2024/2025

          • Vitaj, vitaj, milý prvák, veď už nie si malý,

            boli chvíle, keď ste všetci poobede spali.

            A už prišiel ten čas krásny, keď ťa čaká škola,

            šlabikár a písanie nás volá!!!

            Tieto slová zazneli v piesni na slávnostnom otvorení školského roka 2024/2025. Ešte však pred príchodom na školské nádvorie sme si vypočuli povzbudivé slová nášho nového pána farára Patrika Vojteka na svätej omši. Hoci sa deťom do školy sprvu veľmi nechcelo, po týchto slovách sa pomaličky začali tešiť na svojich spolužiakov, kamarátov, novú pani riaditeľku Mgr. Ing. Barborku Glovu, pani učiteľky, pánom učiteľov a celý personál. 

            Na školskom nádvorí všetkých prítomných očarili maskoti Mickie a Minnie. Moderátorka Nelka Sedláková sa ujala úvodného slová. Po nej nám všetkým krásne zarecitovala báseň Terezka Imrichová. Nová pani riaditeľka sa prihovorila prváčikom, ale aj najstarším deviatakom. Vo vynovenej škole popriala všetkým veľa úspechov a krásny školský rok. Po jej príhovore nás pozdravil aj pán starosta Ing. Miloš Barcal. Neskôr zazneli slová piesne v podaní pani učiteľky Mgr. Moniky Németovej a ekonómky Ing. Jany Beliovej. Prváci sľúbili, že budú vzornými žiakmi a za odmenu získali od pani riaditeľky vrtuľky, a od pánov starostov šiltovky. Prítomný pán farár požehnal nás aj školu a taktiež nám poprial všetko dobré. Tak si držme spoločne palce, nech je tento školský rok pre nás úspešný. 

    Powered by aSc EduPage