• Turnaj v Kechneci

          • Dňa 25. júna sa uskutočnil v Kechneci futbalový turnaj futbalistov do 11 rokov. Turnaja sa zúčastnili tieto mužstvá: FK Kechnec, Barca, FK Haniska a Galaktik Košice. V prvom zápase sme prehrali s Galaktikom Košice 2:1, v druhom sme remizovali 2:2 s Barcou a v poslednom sme zvíťazili 4:0 proti domácemu Kechnecu. So ziskom štyroch bodov sme nakoniec obsadili pekné 2. miesto. 

             

            Na turnaji nás reprezentovali: Dominik Kolko, Riško Čarný, Kristiánko Majoroš, Lukáš Horváth, Marco Mikloš, Erik Češelka, Matej Čamaj a Edko Hiľovský. 

             

            Do toho chlapci! 

          • Juniáles

          • Dňa 23. júna 2022 sme sa konečne dočkali prvého školského plesu pod názvom ,,Juniáles". Príprava tejto akcie dala všetkým poriadne zabrať. Hneď pri príchode sa vyparádení žiaci podpísali do kroniky, aby sa na túto akciu v budúcnosti nezabudlo. Po úvodnom slove moderátorky Alice a pani riaditeľky sa otvoril tanečný parket. Tancujúcimi žiakmi sa okamžite zaplnil. Počas tanečných prestávok sme si zasúťažili (balónový tanec, stoličkový tanec či kvíz). V závere sa žiaci poďakovali učiteľom za prípravu akcie. Veríme, že budúci rok si zatancujeme opäť! 

          • Oceňovanie žiakov

          • 29. júna 2022 sme slávnostne ocenili žiakov, ktorým sme sa poďakovali za celoročnú prácu. Toto oceňovanie sa na našej škole stalo dobrou tradíciou, že tí, ktorí si to zaslúžia sú patrične zviditeľnení a odmenení na záver roka. Nezabudli sme ani na vyhodnotenie tých najlepších : 

             

            Talent školy - Samuel Szunyog

            Mozog školy - Jakub Šamko

            Premiant školy - Peter Výrostko

          • Výlet prvákov a druhákov v ZOO

          • Dňa 16.6.2022 sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili výletu v ZOO Kavečany. Hneď pri vstupe nás privítali pávy, čo sa deťom veľmi páčilo. Zaujali ich hady, korytnačky a jašterice v teráriu. Vo svojej exkurzii sme ďalej pokračovali smerom k medveďom a kozičkám. Nezabudli sme sa zastaviť aj na detskom ihrisku, kde bolo kopec zábavy, aj čas na oddych a jedlo. Každý si na výlete kúpil niečo, čo mu bude pripomínať tento pekný deň. Cestu naspäť sme si spestrili veselými pesničkami v autobuse. 

          • Jún 2022 v ŠKD

          • Máme za sebou posledný mesiac v tomto školskom roku. Čo všetko sme v tomto mesiaci stihli? 1. júna sme spolu oslávili Deň detí. Vytvorili sme si zábavné kino. Nechýbal ani POPCORN. Keďže v školskom klube stále niečo vyrábame, vyrobili sme krásny kvietok pre naše pani učiteľky a milý pozdrav pre našich oteckov. Keďže v školskom klube sme skvelí kamaráti, vyrobili sme si aj náramok priateľstva. Využívame odpadový materiál, vznikli nám z neho papagáje na strome či farebné motýliky. Pobyt vonku sme si spestrili kreslením na asfalt. Nechýbalo ani prekvapenie v podobe "maľovania na tvár." Nezabudli sme ani na pravidlá cestnej dopravy, ktoré sme si na dopravnom ihrisku zopakovali. Našou novinkou, ktorú sme si vyskúšali, bol obrázok z prírodnín i maľovaná hádanka. Naše rúčky sme si ozdobili prsteňom z farebných chlpatých drôtikov. Bez lega by to taktiež nešlo. Tentokrát téma bola ,,Najkrajší dom mojej budúcnosti."

          • Tanečná horúčka prebieha

          • Od štvrtka 23. júna do stredy 29.júna sa tancuje pred budovou školy vo vopred určených farbách tričiek. V štvrtok to bolo v červenej farbe, v piatok v zelenej, v pondelok v bielej. Pozrite sa, ako nám to spoločne išlo. 

          • Výlet v Košiciach

          • Dnes, 22.6.2022 sa výletu zúčastnili aj ôsmaci a deviataci. Prezreli si od podzemia po úplný vrch Dóm sv. Alžbety, kde ich všetkými priestormi previedol sprievodca. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií. Navštívili Rákocziho hrob, prezreli si kaplnku sv. Michala a Urbanovú vežu. Uskutočnili výstup na severnú vežu, kde museli prekonať 160 schodov, čo je cca 60 metrov. Výlet sa všetkým páčil. 

          • Farebná tanečná horúčka

          • Pozor! Pozor!

            Opäť sa nám hlási farebná tanečná horúčka. Tak nezabudni si obliecť tričko v určenej farbe a príď si zatancovať počas veľkej prestávky. 

            Tričká 

            štvrtok - červené

            piatok - zelené

            pondelok - biele

            utorok - modré

            streda - žlté resp. oranžové

          • OČaP - Ochrana človeka a prírody

          • Na konci roka, v priebehu dvoch dní, si osviežujeme svoje vedomosti v rámci OČaPu. V rámci prvého dňa sú to teoreticke vedomosti, druhý deň si znalosti ideme vyskúšať priamo do lesa. Popritom si nezabudneme aj niečo poopekať. Oba tieto dni sa nám vydarili. 

          • Didaktické hry

          • Didaktické hry pre žiakov 1. stupňa sme realizovali v areáli našej školy. Deň sme začali zapojením všetkých tried do nácviku poplachu. Pani učiteľky pripravili pre žiakov stanovištia, na ktorých si precvičili svoju silu, obratnosť a vytrvalosť. Vyskúšali si poskytovať prvú pomoc pri drobných úrazoch a poraneniach. Za absolvovanie stanovišťa žiaci získali na kartičku pečiatku a po prejdení všetkých disciplín na deti čakala sladká odmena. Jej množstvo záviselo od úsilia, ktoré sa deti rozhodli vynaložiť. Každý si prišiel na svoje a príjemné počasie len znásobilo radosť z vydarenej akcie.

          • Deň rodiny v Sokoľanoch

          • 12. jún sme v Sokoľanoch oslávili Deň rodiny. Žiaci našej školy ho spestrili krásnym programom, ktorý potešil všetkých prítomných. Piataci pripravili krásne divadielko. 

          • Máj v ŠKD - ,,Máj - lásky čas"

          • Tento mesiac sme privítali ľudovou tradíciou - stavaním mája. Naši prváčikovia vytvorili hudobný sprievod s pesničkami, ktoré si sami vybrali. Láskou sme obdarili aj naše mamičky. Potešili sme ich veselou kytičkou, srdiečkami a pozdravom. Rodičia boli dojatí aj krásnym vystúpením.

            Neskôr, 5.mája, sme si pripomenuli Svetový deň hygieny rúk. Športové aktivity dodržujeme veľmi často. Futbal je najobľúbenejší, ale vďaka našim starším žiakom môžeme využívať v tomto letnom období aj volejbalové ihrisko.

            Nezabudli sme ani na Svetový deň korytnačiek. Vypestovali sme pre nich živé rastliny.

            Na záver mesiaca sme sa "premenili na indiánov" a vyrobili čelenky, s ktorými sme tancovali v kruhu.

          • Juniáles - nový termín

          • Tak opäť Vás pozývame na Juniáles, ktorý bude v novom termíne a to vo štvrtok 23.6.2022 od 14.30 hod do 18.00 hod. Príďte sa zabaviť. 

          • Zážitkový výlet do obce Červený Kláštor

          • Štvrtáci so svojimi triednym pani učiteľkami a doprovodom Jankou Beliovou navštívili zamagurskú oblasť nášho najmenšieho národného parku PIENAP. Cesta na sever Slovenska ubehla veľmi rýchlo a bezpečne. Krásy Pienin najprv vnímali počas prechádzky obcou Červený Kláštor. Cieľ bol na dosah, prístavisko pltí už čakalo na našich nadšených štvrtákov. Po zakúpení lístkov sme sa rozdelili do troch skupín a nastúpili do pltí. Počasia nám prialo a tak sme si užívali plavbu Dunajcom, vnímali krásy brehov poľskej aj slovenskej strany. Brehy a voda boli posiate divými kačkami, ktoré nám stihli aj zapózovať. Naskytol sa nám nádherný výhľad na vrchy Tri koruny ale i majestátnu Sokolicu. 10 km plavba končila pri obci Lesnica, kde na nás čakal autobus, ktorý nás zaviezol na obed. Deti si v Lesníci ešte nakúpili suveníry a fotografiu z plavby Dunajcom. V penzióne Daniela na nás čakal výdatný obed, po ktorom si niektorí ešte pochutili na zmrzline a osviežujúcich nápojoch. Výlet pokračoval do múzea Červený Kláštor. Oboznámili sme sa s jeho históriou, prezreli sme si areál múzea zvonku aj zvnútra, pokochali pohľadom na bylinkové záhony mnícha Cypriána a na záver zakúpili suveníry, čaje a liečivé bylinkové tinktúry. Domov sme dorazili až vo večerných hodinách ale plní zážitkov a veselých okamihov.

            tr.učiteľky Mgr. Ľ. Gromová a Mgr. L. Sajková

          • Výlet v Tatrách

          • Žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka si vybrali na svoj výlet ideálny deň. Počasie bolo krásne, vzduch svieži a teplota príjemná. Nič viac si v Tatrách nemožno želať. Túru sme začali pod Popradským plesom, na ktoré sme svižným tempom vystúpali po asfaltovej ceste. Hore sme si oddýchli a občerstvili sa - samozrejme nie v plese, iba v reštaurácii. Na túre sme pokračovali smerom na Štrbské pleso, kam sme kráčali po pravom tatranskom chodníku plnom kameňov. Cestu sme však zvládli bez problémov. Na Štrbskom plese nasledovala zastávka v stánkoch s jedlom a pri suveníroch. Zavítali sme aj k plesu a vychutnali sme si pohľad na tatranské štíty. Cestou späť sme v autobuse nachvíľu zaspali, ale na načerpanie energie to stačilo a mohli sme pokračovať v zábave.

          • Futbalový turnaj v Ždani ,,Cup 2022"

          • Dňa 11.6.2022 sa uskutočnil futbalový turnaj žiakov do 11 rokov. Zúčastnilo sa ho aj naše mužstvo. Za účasti šiestich mužstiev sme tento ťažký turnaj vyhrali bez jedinej prehry. Postupne sme zdolali Moldavu (1:0), Čaňu (7:0), Turňu (2:1), potom aj domácu Ždaňu (1:0) a v poslednom finálovom zápase aj Galaktik Košice v pomere 1:0. Získali sme aj cenu pre najlepšieho hráča turnaja, ktorým sa stal náš hráč Marco Mikloš. Chlapci opäť zahrali skvele a ,,valcujú" ďalej. Len tak ďalej, chlapci! Sme na Vás hrdí. 

             

            Hráči, ktorí sa pričinili o tento úspech: Oliver Rusnák, Lukáš Horváth, Dominik Kolko, Riško Čarný, Kristián Majoroš, Erik Češelka, Marco Mikloš, Matej Čamaj, Tobias Šarkózi, Jakub Palenčár, Sebastián Antoš, Branko Mura. 

          • Výlet, výlet, výletík

          • V stredu 8.6.2022 sme sa so žiakmi 3.A a 3.B zúčastnili školského výletu. Navštívili sme krásny kaštieľ Betliar, ktorý je jediným na Slovensku, kde sa zachovalo jeho pôvodné zariadenie spojené so zbierkami. Jeho súčasťou je aj park, ktorý je jeden z najkrajších historických parkov na Slovensku. Pri spoznávaní krás prírody nás ohúril japonský most a vodopád s výškou 10 metrov. Ďalej výlet pokračoval návštevou Ochtinskej aragonitovej jaskyne, ktorá upútala našu pozornosť svojou bohatosťou, rozmanitosťou aragonitovej výplne a vývojom podzemných priestorov.

            Žiaci si výlet určite užili a domov odchádzali s novými zážitkami a krásnymi spomienkami.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Dňa 15.6.2022 (streda) z organizačných dôvodov súvisiacich s protestným zhromaždením pedagogických a nepedagogických zamestnancov v Bratislave udeľuje riaditeľka školy RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov 1. - 9. ročníka.

            V tento deň nebude v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň.