• Cena verejnosti

          • Do výtvarnej súťaže o sv. Edite Steinovej sme začiatkom marca zaslali 11 prác, z ktorých 6 bolo vybratých na výstavu v synagóge v Košiciach. Celý apríl mohli aj návštevníci výstavy hlasovať a najviac hlasov získala naša žiačka Alenka Horváthová z 8. ročníka. Blahoželáme jej k "cene verejnosti" a tešíme sa spolu s ňou. Ostatné vystavované práce získali diplom za účasť na výstave. Ďakujeme všetkým zapojeným dievčatám.

          • Deň matiek

          • Milé mamky, milé babky, 

            pozývame Vás na Deň matiek, ktorý sa uskutoční na námestí obce Haniska dňa 15.mája 2022 od 15.30 hod. V úvode si postavíme máj za zvukov piesní Haniščanov a Hanišťanky, potom sa Vám predstavia so svojím programom deti z materskej škôlky, aj žiaci zo ZŠ Haniska. 

            Príďte si spestriť tento deň a podporiť všetkých účinkujúcich. 

             

          • Máj, máj, máj zelený...

          • Máj máj máj, zelený, pod okienkom sadený...  

            Mesiac máj patril a dodnes patrí všetkým, ktorí sa majú radi a preto sa tradícia stavania prvomájových briezok zachovala dodnes. Aj u nás v škole sme ju obnovili. Prváci sa o to postarali. 

          • Výsledky Klokanka a Klokana

          • A máme tu výsledky matematickej súťaže Klokana a Klokanka, ktorá sa uskutočnila v posledných dňoch: 

             

            1. ročník

            Dominika Kenderková - 75%

            Soňa Benešová - 73,33%

            Barborka Vargová - 66,67%

            Ela Švábová - 66,67%

            Liliana Pirošková - 65%

             

            2. ročník

            Oliver Rusnák - 81,11%

            Lukáš Starších - 73,33%

            Tomáš Struhár - 65,56%

            Lukáš Starších - 62,22%

            Jakub Pelčarský - 62,22%

             

            3. ročník

            Júlia Čonková - 83,33%

            Dominik Kolko - 78,89%

            Daniela Kopperová - 72,22%

             

            4. ročník

            Dorotka Šamková - 87,78%

            Zoja Hiščáková - 84,44%

            Viktória Franková - 74,44%

            Terézia Imrichová - 68,89%

            Daniela Ondočková - 66,67%

            Emma Godušová - 64,44%

             

            5. ročník

            Marek Iglai - 95%

            Tobias Janke - 82,5%

            Patrik Čerkala - 76,67%

            Natália Szunyogová - 67,5%

             

            6. ročník

            Šimon Ondočko - 74,17%

            Eliška Horváthová - 73,33

             

            8. ročník

            Samuel Szunyog - 91,67%

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a úspešným blahoželáme. 

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Školská brigáda

          • Počasie na jarnú brigádu, ktorá sa uskutočnila 29. apríla 2022, vyšlo ukážkovo. Slniečko svietilo, hudba nám vyhrávala, vtáčiky do taktu vyspevovali, a tak sme všetci mali chuť skrášliť okolie našej školy. Rozdelili sme sa podľa ročníkov a už sme vyplievali, hrabali, zametali či maľovali. Výsledok našej práce nás všetkých potešil. 

          • Apríl 2022 v ŠKD

          • V mesiaci apríl sa uskutočnil zápis do 1. ročníka. Pre našich budúcich kamarátov sme vyrábali rôznorodé darčeky. Do tvorby sa zapojili všetky deti z ŠKD za pomoci svojich vychovávateľov.

            V tomto mesiaci sme oslávili aj Deň Zeme kreslením na asfalt farebnými kriedami v areáli našej ZŠ. 

            Apríl bol nabitý aj inými rôznymi udalosťami. Pripomenuli sme si, že tento mesiac patrí lesom. Vytvorili sme si rôzne koláže, vedomostné kvízy, zopakovali sme si druhy stromov. Zahrali sme sa rôzne ekohry prírode. Medzi nimi bola aj hra "Strom ako kompas".

            Veľkonočnú náladu sme si vytvorili pestrofarebnou výzdobou, do ktorej sme zahrnuli veľkonočné symboly ako: zajačik, kuriatko, farebné kraslice. V rámci toho sme uskutočnili besedu.

            Dobrovoľnými príspevkami sme podporili "Deň narcisov". Tento mesiac sme zavŕšili športovým súťaživým popoludním medzi oddeleniami v ŠKD.

          • Deň narcisov

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisová tá najvzácnejšia. Preto sme sa rozhodli zapojiť do zbierky aj tohto roku a vyjadriť tak podporu a sympatie tomuto projektu, ktorý bol kvôli pandémii posledné roky v úzadí. 

             

            28. apríla sme si pripli narcis na naše oblečenie.  

             

            Viac informácií je na plagáte pri hlavnom vstupe do budovy školy. Všetkým podporovateľom úprimne ďakujeme! 

          • Školská brigáda

          • V piatok 29.apríla 2022 plánujeme uskutočniť školskú brigádu. Nakoľko sa budeme riadiť podľa počasia, prosíme Vás, aby ste si priniesli aj školskú tašku s učebnicami (prvý stupeň na štyri hodiny, druhý stupeň na päť hodín) pre prípad dažďa. 

            Podľa pokynov triednych učiteľov, prosíme žiakov, aby si priniesli potrebné pomôcky, resp. náradie. Taktiež prosíme žiakov, aby v tento deň prišli v pracovnom staršom oblečení a obuvi. 

          • Deň Zeme

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            zajtra, teda 22.apríla 2022 si pripomenieme Deň Zeme. Prosíme žiakov, aby sa obliekli do modrého alebo zeleného oblečenia.

            Budúci týždeň sa uskutoční aj školská brigáda. 

          • Marec 2022 v ŠKD

          • „Izba bez kníh je ako telo bez duše.“ (Marcus Tullius Cicero)

            V mesiaci marec sme sa venovali knihám, hravému čítaniu, čítaniu s porozumením a návšteve knižnice. Zaujímavou činnosťou sa pre deti stala práca v knižnici, kde sa oboznámili s rôznymi žánrami kníh, vyrábali záložky do kníh, písali priateľský list kamarátom do Českej republiky, rozprávali o „Mojej obľúbenej knihe“ a následne ilustrovali svoju knihu.

            Nezabudli sme na významné sviatky MDŽ a Deň učiteľov, pri ktorých deti spestrili deň oslávencom krásnym pozdravom a voňavým kvietkom z farebného papiera. Privítali sme prvé sťahovavé vtáky - tvorili sme bocianov z vatových tampónov, maľovali a spoznávali jarné kvietky.

            Pri príležitosti osláv Svetového dňa Downovho syndrómu sa deti z ŠKD dozvedeli veľa zaujímavých informácií o tomto ochorení. Rozprávali sme sa o odlišnosti, tolerancii a akceptácii týchto ľudí, ktorí sú iní, ale predsa sú ako my. V tento deň sme si na znak podpory, obuli rozdielne ponožky. Urobili sme si viaceré spoločné aktivity. Spoločne sme sa zhodli, že slnko svieti na všetky deti rovnako.

            Dňa 22. marca si každoročne pripomíname „Svetový deň vody“. Voda je pre život dôležitá, bez nej život nemôže existovať. Do tejto akcie deti prispeli krásnymi výtvarnými dielami o vode, ktoré zdobia jedáleň. Každý z nás si musí uvedomiť, že voda je vzácny dar.

            Popri milým povinnostiam sa stihneme aj zahrať, športovať, vyrobiť darčeky pre budúcich prváčikov a vyzdobiť školu jarnou dekoráciou. Veď posúďte sami, aké mame šikovné deti v našej škole...

          • 21.3. Svetový deň Downovho syndrómu

          • Decká zo školského klubu sa v rámci dňa Svetového dňa Downovho syndrómu zapojili do ponožkovej výzvy a zorganizovali si ponožkovú módnu prehliadku. Aj takýmto spôsobom vyjadrili podporu a empatiu deťom s Downovým syndrómom.  

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V dňoch 7. a 8.4.2022 sa víťazi školských kôl zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže v Košiciach. Prvý deň sa súťažilo v kategórii próza a druhý deň v kategórii poézia.

             

            Najpočetnejšia účasť bola v prvej kategórii 2. – 4. ročník, kde si porota vypočula v prednese poézie 17 recitátorov z okresu Košice - okolie. Medzi množstvom zaujímavých podaní umeleckého slova sa v tejto kategórii na 3. mieste umiestnila žiačka IV.B triedy Terézia Imrichová. Žiačku na súťaž pripravovala pani učiteľka Mgr. Ľubomíra Gromová.

             

            Terezke srdečne blahoželáme a želáme jej ešte veľa úspechov v literárnom prednese. Veríme , že aj ostatní účastníci súťaže, ktorí sa neumiestnili : Dorota Šamková, Miroslava Horváthová, Lenka Beliová a Peter Výrostko zostanú verní umeleckému slovu a budú šíriť jeho krásu svojím podaním aj naďalej.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Milí žiaci, vážení rodičia, 

            veľkonočné prázdniny budú od štvrtka 14.4.2022 do utorka 19.4.2022. Nástup žiakov do školy je v stredu 20.4.2022. 

            Zároveň Vám prajeme krásne prežitie týchto sviatkov. 

             

            vedenie škol

          • Otvorená hodina v 1.A triede

          • Po absolvovaní otvorenej hodiny v prvom ročníku detí zo Sokolian, si to prišli vyskúšať aj naši ,,malí" Haniščania. Na vyučovanie boli pripravení, vedeli počítať, niektorí aj písať, krásne maľovali či sa zapájali do anglických pesničiek. Za všetky aktivity si zbierali žetóniky, ktoré si spolu s darčekmi odniesli na pamiatku z tohto dňa. Už teraz sa na nich tešíme! 

          • Deň otvorených dverí

          • 24.marca sa v popoludňajších hodinách uskutočnil Deň otvorených dverí v našej škole. Rodičia budúcich prvákov, ale i samotní prváci si mohli prísť obzrieť priestory, učebne, telocvičňu i pedagógov, ktorí pracujú na našej škole. Jednotliví pedagógovia ich previedli triedami, chodbami, ukázali im počítačové učebne, vynovenú knižnicu, školskú telocvičňu, jazykové učebne, mini ZOO, predstavili im pomôcky, ktoré si budúci prváci radi vyskúšali, zahrali sa v lego učebni. Tento deň sa všetkým páčil. 

          • Výsledky okresného kola Pytagoriády

          • Minulý týždeň (teda 29.-30.marca 2022) sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády pre žiakov 3.-8. ročníka. Žiaci tieto matematické úlohy robili online formou prostredníctvom počítačov. Úlohy boli náročné, žiaci sa ich snažili čo najlepšie vyriešiť. A tu sú najlepšie výsledky úspešných riešiteľov: 

             

            Kategória P3:

            Júlia Čonková - spolu 14 bodov 

             

            Kategória P4:

            3. miesto: Dorotka Šamková - spolu 23 bodov

            4. miesto: Danielka Ondočková - spolu 22 bodov

            28.miesto: Zoja Hiščáková - spolu 19 bodov

            38.miesto: Terézia Imrichová - spolu 18 bodov

             

            Kategória P5:

             2. miesto: Marek Iglai - spolu 21 bodov

             

            Kategória P6: 

            6. miesto: Šimon Ondočko - spolu 16 bodov

             

            Kategória P8: 

            2. miesto: Samuel Szunyog - spolu 18 bodov

            3-4. miesto: Jakub Šamko - spolu 16 bodov

             

            Srdečne blahoželáme!!!

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V dňoch 18.3. a 21.3. sa konalo školské kolo recitačnej prehliadky poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 

            Potešil nás záujem našich žiakov o literárny prednes. Veľkú súťaživosť a talent predviedli najmä žiaci prvého stupňa.

            Súťažilo sa v troch kategóriach po ročníkoch. I. kategória - žiaci 2. - 4. ročníka

                                                                                   II. kategória -  žiaci 5. - 6. ročníka

                                                                                   III. kategória - žiaci 7. - 9. ročníka

            Porotu tvorili Mgr. Ľubomíra Gromová, Mgr. Dáša Palenčárová a Mgr. Ivana Laššáková.

             

            Výsledky sú nasledovné: I. kategória próza:  1. miesto: Šamková Dorota

                                                                                   2. miesto: Pavlíková Klára

                                                                                   3. miesto: Dzura Filip

                                                   I. kategória poézia:  1. miesto: Imrichová Terézia

                                                                                   2. miesto: Čonková Ema

                                                                                   3. miesto: Kmecová Eva

                                                   II. kategória próza:  1. miesto: Horváthová Miroslava

                                                                                   2. miesto: ----

                                                                                   3. miesto: ----

                                                   II. kategória poézia: 1. miesto: ----

                                                                                   2. miesto: Oravcová Lucia

                                                                                   3. miesto: Ondočko Šimon

                                                   III. kategória próza: 1. miesto: Beliová Lenka

                                                                                   2. miesto: Vargová Nela

                                                                                   3. miesto: Horváthová Alena

                                                  III. kategória poézia: 1. miesto: Výrostko Peter

                                                                                   2. miesto: Miková Marianna

                                                                                   3. miesto: Buszeková Alica

             

            Títo žiaci za svoje skvelé výkony obdržali diplomy a poukážky na nákup kníh.

            Všetkým menovaným blahoželáme a víťazom jednotlivých kôl držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční

            7. a 8.4.2022 v Košiciach.

          • 22. marec - Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody sme si 22. marca pripomenuli jej nezastupiteľnú dôležitosť v našom živote. Hlavnou témou v tomto roku bola „Podzemná voda“. Dozvedeli sme sa o nej viac prostredníctvom rozhlasovej relácie a zaujímavej prezentácie. Do akcie sa zapojili aj žiaci z ŠKD krásnymi výtvarnými prácami, ktoré nám zdobili jedáleň. K obedu sme na ochutnávku dostali minerálnu vodu. Sme radi, že sa do tejto akcie zapojila celá škola aj oblečením v modrých farbách. Domov sme odchádzali s medailami v tvare kvapky vody, ktoré nám budú pripomínať to, čo sme sa v tento deň naučili.

          • Otvorená hodina v 1. ročníku

          • V pondelok, 21.marca k nám zavítali malí škôlkári zo Sokolian. Prišli sa pozrieť na otvorenú hodinu do 1. ročníka. Prváčence ich privítali v lienkovských maskách. Ukázali im, čo všetko už vedia, krásne čítali, písali i počítali. Pri všetkých úlohách im asistovali škôlkári. V závere vyučovacej hodiny si navzájom odovzdali darčeky. Nezabudli navštíviť aj veľkú telocvičňu. Tešíme sa na nich pri zápise, ktorý sa uskutoční 1. a 2. apríla 2022.