• Jún v ŠKD

          • Tento letný mesiac, posledný v školskom mroku, niesol sa v znamení Dňa detí. Aj v ŠKD sme im pripravili mnoho zábavných hier a súťažných podujatí, pri ktorých sme prežili popoludnia naplnené zážitkami detskou radosťou. Navštívili sme aj domácu mini ZOO, kde si deti mohli vychutnať domácich miláčikov naživo. Nezabudli sme ani na našiích oteckov a z príležitosti Dňa otcov sme im zhotovili krásne darčeky. Za celoročné aktivity boli deti svojimi vychovávateľmi odmenené malým darčekom a sladkým úsmevom. Tešíme sa na budúci školský rok. 

          • Výlet siedmakov a ôsmakov

          • Dňa 22.6.2023 si žiaci 7. a 8. ročníka oddýchli po celoročných školských útrapách na školskom výlete, pri ktorom spravovali Dunajec. Rieka Dunajec preteká malebným prostredím Národného parku Pieniny. Splav na Dunjaci s touto očarujúcou scenériou a pohľadom na symbol Pienin "Tri koruny" z vodnej hladiny je nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých. Po krásnom splave si žiaci oddýchli a naobedovali sa v chate Pieniny. Nemohli sme vynechať návštevu múzea Červeného Kláštora, kde sme sa dozvedeli zaujímavosti zo života mníchov. Nakoniec sme sa prešli po moste spájajúcom Slovensko s Poľskom. Počasie nám prialo celý deň, a tak sme sa domov vrátili až v neskorších poobedňajších hodinách.

          • Partnership SolidExpo

          • Naša účasť v projekte Erasmus nám otvára dvere na mnohé zaujímavé podujatia. Jedným z nich bola aj konferencia Partnership SolidExpo konaná 27. 6. 2023 v Ružomberku. Pani učiteľky Uhalová a Vozárová sa na akcii zúčastnili, vypočuli si prednášky a zapojili sa do workshopov, kde si vyskúšali rolové hry, živú knižnicu aj virtuálnu realitu. Podnetných aktivít bolo na výber naozaj mnoho. Veľmi prínosné boli aj príbehy konkrétnych jedincov, organizácií a ich úspešných projektov. Všetci účastníci určite odchádzali motivovaní a inšpirovaní zapojiť sa do európskych projektov. Toto podujatie si preto nenecháme ujsť ani budúci rok.

          • Vyhodnotenie týždňa zelenej dopravy

          • Od 19. do 23. júna sme v škole plnili výzvu dopravovať sa do školy čo najekologickejšie. Pani učiteľky Sedláková a Uhalová prišli s iniciatívou týždňa zelenej mobility, keďže naša škola by sa rada vydala na cestu ekológie. Za „zelené“ spôsoby dopravy sa považovalo ísť pešo, na bicykli alebo na autobuse. Siedmaci z environmentálneho krúžku každý deň zisťovali stav v triedach a nakoniec percentuálne vyčíslili, ktorá trieda bola najúspešnejšia. Veľmi dobré výsledky získali siedmaci aj šiestaci, no víťazom sa stali tretiaci. A čo viac, aj ich pani učiteľka Smolková bola ocenená, keďže ide deťom príkladom a tiež sa dopravuje do školy na bicykli. Druhou pani učiteľkou, ktorá prijala výzvu a do práce chodila na bicykli až zo Sokolian, bola pani učiteľka Šamková. Sme veľmi radi, že máme  žiakov aj učiteľov, ktorým záleží na životnom prostredí.

          • Výlet prvákov a druhákov

          • V utorok 20.júna naši najmladší žiaci z 1.A,1.B a 2.ročníka využili teplé slnečné počasie a vybrali sa na výlet na Morské oko.Cesta autobusom trvala približne dve hodiny.Z parkoviska viedla asfaltová cesta dlhá 1,5 km krásnym lesom,ktorú všetci žiaci zvládli výborne.Náučné tabule ich informovali o rôznych druhoch živočíchov či vtákov,ktoré v tomto lese žijú.Po dorazení do cieľa sa mohli kochať krásnymi výhľadmi na Morské oko,či dokonca kŕmiť ryby,ktorých tam bolo neúrekom. Cestou späť už čakala všetkých chutná pizza v neďalekej reštaurácii ako odmena za zvládnutú turistickú výzvu.