• Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Riaditeľstvo Základnej školy oznamuje, že jesenné prázdniny trvajú od 30.10.2013 - 3.11.2013. Riadne vyučovanie sa začne v pondelok 4.11.2013.

        • Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • 25.10.2013 sa uskutočnilo predkolo v malom futbale mladších žiačok medzi obcami Haniska a Trstené. Hoci naše žiačky bojovali statočne, na okres nepostúpili. Postúpilo družstvo z Trsteného. 

        • Deň knižníc
          • Deň knižníc

          • Dňa 28.októbra 2013 sa na našej škole uskutočnila beseda pri príležitosti medzinárodného dňa knižníc. Do tejto akcie sa zapojila celá škola. Niektorí boli do nej vtiahnutí aktívne, tí čo účinkovali, a ostatní boli ako diváci. Celá akcia sa uskutočnila v priestoroch knižnice. Žiaci sa na túto akciu poctivo pripravovali. Zhotovili veľký plagát. Pre žiakov prvého stupňa boli pripravené rozprávky, aj v anglickom jazyku, kde sa využili medzipredmetové vzťahy. Ďalj si deti potrápili svoje hlavičky pri hádankách. Neskôr prváčikovia ilustrovali rozprávku, ktorú videli aj počuli a vybrali sa najkrajšie ilustrácie.

            Pre starších boli pripravené ukážky z literárnych diel a životopis autorov. Referáty si pripravili žiaci sami. Pre žiakov boli pripravené aj ukážky v anglickom jazyku, ktoré boli potom na porovnanie aj v slovenskom jazyku. Aj touto cestou si žiaci rozšírili slovnú zásobu. Pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka boli zasa z nemeckého jazyka pripravené ukážky nemeckých literárnych diel o jeseni. Ďalej tam boli nemecké rýmovačky, ktoré mali žiaci dokončiť, hádanky, tajnička a preklad textu zo slovenského do nemeckého jazyka. Posledné dve aktivity boli na upevnenie slovnej zásoby z daných ukážok literárnych diel.

            Celá akcia sa žiakom veľmi páčila. Žiaci boli aktívni o čom svedčia aj priložené fotografie.

        • Ochutnávka zdravých jedál
          • Ochutnávka zdravých jedál

          • 25.10 - v piatok sme v rámci Školy podporujúcej zdravie pripravili ochutnávku zdravých jedál. Od pondelka žiaci prinášali do školy rôzne druhy ovocia a zeleniny, ktoré sme najprv použili na výstavku a neskôr sme sa z nich rozhodli pripraviť zdravé šaláty. Starší žiaci od štvrtku pomáhali pri ich príprave, čistili, strúhali a krájali. Vykúzlili sme dva druhy slaných a dva druhy sladkých šalátov, a to zeleninový, fazuľový, mrkvovo-ananásový a ovocný. Po ochutnaní z každého druhu si žiaci vzali recepty na ich prípravu a dúfame, že sa pokúsia niektorý doma vyskúšať. Veríme, že každému aspoň jeden druh šalátu chutil, lebo všetky misy ostali prázdne.

             

             

        • Deň jabĺk
          • Deň jabĺk

          • 21.10. sme si pripomenuli Deň jablka nielen rozhlasovou reláciou, ale aj chutným a zdravým osviežením v podobe narezaného jabĺčka, ktoré prichystali žiačky deviateho ročníka spolu s personálom školskej jedálne.  Určite všetkým chutilo.

        • Spoločenský večer rodičov a priateľov školy
          • Spoločenský večer rodičov a priateľov školy

          • Rada školy, Rada rodičov a Základná škola si Vás dovoľujú pozvať na spoločenský večer rodičov a priateľov školy, ktorý sa uskutoční dňa 15. novembra 2013 o 18.00 hod v priestoroch Základnej školy. Vstupné pre dve osoby je 10,- EUR. V cene je občerstvenie, prípitok, švédske stoly. Do tanca Vám zahrá živá hudba PAVELČÁKOVCI.

        • Návšteva partnerských krajín projektu Comenius u nás
          • Návšteva partnerských krajín projektu Comenius u nás

          • V dňoch od 10.10. do 15.10.2013  sme v našej škole privítali hostí z Anglicka, Poľska a Rakúska v rámci projektu Comenius. Návštevu sme slávnostne zahájili v piatok 11.10.  privítacím ceremoniálom v škole, kde sme predstavili legendy z UNESCO pamiatok v našej krajine. Predstavili sa aj žiaci s krásnym programom a miestna skupina spevákov Hanišťanka. Poobede sme navštívili UNESCO pamiatku Jasovskú jaskyňu, ktorá našich hostí veľmi zaujala. Potom sme sa vydali do Medzeva prezrieť si múzeum Rudolfa Šustera. V podvečer tohto dňa sme si prezreli centrum Košíc najprv za doprovodu sprievodcu a neskôr mal každý možnosť si ho individuálne prezrieť.

            V sobotu 12.10. sme pre hostí zo zahraničia a pre žiakov našej školy naplánovali návštevu Spišského hradu a Levoče. Tam sa dozvedeli mnohé krásne príbehy z histórie týchto kultúrnych pamiatok. Navštívili sme dom Majstra Pavla, radnicu, kostol a expozíciu spišských tradícií. Krásny a slnečný výlet sme v sobotu ukončili prechádzkou po Štrbskom plese a prehliadkou jeho okolia.

            Nedeľu, 13.10, sme strávili návštevou historického mesta Bardejov. Tam sme zavítali do Baziliky sv. Egídia, vystúpili sme na jej vežu, navštívili sme radnicu a hradby tohto mesta. Poobede sme si oddýchli v Bardejovských Kúpeľoch, ochutnali miestne minerálne vody a prezreli sme si skanzen s drevenými domami a kostolíkmi.

            V pondelok sa naši priatelia – žiaci zúčastnili vyučovania v 8. a 9. ročníku  a mohli sami posúdiť kvalitu a vybavenie našej školy. Dospelí boli v tom istom čase na obhliadke výstavby novej cesty a navštívili obec Kechnec. Poobede sa všetci zúčastnili „Olympijských hier“, v ktorých si žiaci zasúťažili v deviatich disciplínach a po nej nasledoval futbalový súboj medzi Slovenskom, Anglickom a Poľskom. Po našom futbalovom víťazstve sme vyhodnotili jednotlivé súťaže, víťazi dostali krásne perníkové medaile a iné vecné ceny. Neskôr sme sa výborne zabavili na diskotéke a karaoke-šou.

            Veríme, že celá návšteva prebehla v priateľskom duchu, splnila svoj cieľ – navštíviť UNESCO pamiatky a každý zúčastnený si domov odniesol množstvo krásnych dojmov a zážitkov.

             

             

             

        • OZNAM O ZUŠ
          • OZNAM O ZUŠ

          • Vážení rodičia,

            zajtra 3.10.2013 ( štvrtok) bude vyučovanie ZUŠ tanečnej skupiny prebiehať u nás v škole v tanečnej miestnosti

            1. skupina mladší žiaci od 13,15 do 14,00 hod.

            2. skupina starší žiaci od 14,00 do 15,00 hod.

            Audiovizuálna a multimediálna tvorba začína o 13,30 hod.

          • OZNAM O ZUŠ

          • Vážení rodičia,

            vo štvrtok 19.septembra 2013 sa začne vyučovanie v súkromnej základnej umeleckej škole. Žiaci, ktorí sa prihlásili na klavír budú mať vyučovanie v hudobnej miestnosti pod vedením pani učiteľky Angelovičovej. Výtvarný odbor sa bude vyučovať v tvorivej dielni pod vedením pani učiteľky Kaščákovej.

            Žiaci, ktorí sa prihlásili na tanečný odbor, hlasovú výchovu a audiovizuálnu a  multimediálnu tvorbu budú mať vyučovanie v Košiciach. Autobus bude pristavený o 13,45 hod. a predpohladaný návrat je o 16,15 hod. tak, že žiaci zo Sokolian a Bočiara budú môcť ísť domov autobusom o 16,00 hod. Žiaci z tanečného odboru si majú priniesť zo sebou cvičný úbor.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 12.septembra 2013 o 16,15 hod. v jedálni Základnej školy. Zároveň Vám bude predstavená aj činnosť Základnej umeleckej školy na našej škole. Po plenárnom rodičovskom združení budeme pokračovať v jednotlivých triedach.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2013/2014
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2013/2014

          • 2. september opätovne rozozvučal školský zvonec po dvojmesačnej prestávke. Do školy sa valili zástupy žiakov, druhákov, tretiakov, či už tých starších. Medzi nimi kráčali aj malí prváci s rodičmi. V rukách niesli kvety, na chrbte aktovky. Odvážne si sadali na prvú lavičku. Malých školákov privítala báseň v podaní Bianky Zajacovej a po nej sa už najmenším prihovorila pani riaditeľka Mgr. Helena Borufková. Nechýbal ani starosta obce Ing. Miloš Barcal a miestny pán farár Jozef Ondovčák, ktorí zaželali všetkým školákom veľa úspechov. V závere slávnosti deviataci pasovali prvákov za žiakov školy a triedna učiteľka im odovzdala darčeky a pamätné listy. Úsmevy prvákov môžete vidieť na fotografiách.

                        

             

          • ŠKOLSKÉ POTREBY PRE 5. ročník

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  5. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, uterák, tekuté mydlo

             

            ZOŠITY:

            - GEO      čistý malý  540

            - BIO       čistý malý  540, veľký čistý hrubší

            - MAT      veľký čistý hrubší,    veľký čistý tenší

                             čistý malý  540

                             kružidlo, pravouhlý trojuholník s ryskou,

                              pravouhlý trojuholník , uhlomer, ceruzka

                              (pentelka) 

            OBN         čistý malý  520

            ANJ          riadkovaný malý 564

            SJL                                        564

            DEJ                                        564

            RUJ                                       564

            ETV                                       520

            TSV      - športová čistá neznačkujúca obuv do telocvične,

            Na vonku tenisky ( turfy), teoláková súprava, športové trenírky ( kraťasy), tričko           

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.1,2, guma, pravítko, 2x pero,

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plastelína, špajdle-10 ks, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č. 4, č.8, farebný papier, náčrtník A4, stará košeľa

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             

          • ŠKOLSKÉ POTREBY PRE 4. ročník

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  4. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, uterák, tekuté mydlo

            ZOŠITY:

            - M 524                       3 ks

            - M 523                     10 ks

            - M 540 + podložka    4 ks

            - M 440                       1 ks

            - M 624                       1 ks

            - M 5110                    1 ks

            - notový zošit           1 ks

            - žiacka knižka

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko, trojuholník, atramentové pero, zelené pero, farbičky, strúhadlo, kružidlo

             

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plastelína, špajdle-10 ks, plochý štetec č.2,4,8, okrúhly štetec č.2,4,8, farebný papier, náčrtník A4

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     20 ks

            TV : - tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky

             

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej.

          • Školské pomôcky 3. ročník

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  3. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, uterák.

            ZOŠITY:

            - M 523                    10 ks a viac

            - M 420+ podložka    1 ks

            - M 624                      2 ks

            - M 520+ podložka    2 ks

            - M 5110                    1 ks

            - notový zošit           1 ks

            - žiacka knižka

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko, trojuholník, atramentové pero, zelené pero, farbičky, strúhadlo, kružidlo

             

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plastelína, špajdle-10 ks, plochý štetec č.2,4,8, okrúhly štetec č.2,4,8, farebný papier, náčrtník A4

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     20 ks

             

            TV : -tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky

             

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej.

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  2. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, uterák, tekuté mydlo

            ZOŠITY:

            - M 512                      5 ks

            - M 513                      5 ks

            - M 520+ podložka    3 ks

            - M 624                      1 ks

            - M 5110                    1 ks

            - notový zošit            1 ks

            - žiacka knižka

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko, atramentové pero, zelené pero, farbičky, strúhadlo

             

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, temperové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plastelína, špajdle-10 ks, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č. 4, č.8, farebný papier, náčrtník A4

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             

            TV :

            - tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky

             

            Nezapísané zošity č. 5110 a notový zošit z predchádzajúcich ročníkov môžu žiaci používať ďalej.

          • 1. ročník pozor!!!

          • Rodičia budúcich prváčikov, nezabudnite, že ste si objednali už hotové sady pomôcok pre Vaše deti, takže už žiadne pomôcky nie je potrebné dokupovať. Tie budete môcť vyplatiť už prvý deň triednej učiteľke.

          • školské pomôcky pre 1. ročník

          • ŠKOLSKÉ   POTREBY PRE  1. ročník

            (na všetky veci označiť meno a triedu)

            - prezuvky s bielou podrážkou

            - toaletný papier, uterák, tekuté mydlo

             

            ZOŠITY:

            - M 511                5 ks

            - M 513                5 ks

            - M 440                3 ks

            - M 624                1 ks

            - M 5110              1 ks

            - žiacka knižka                    

             

            PERAČNÍK:   

            - ceruza č.2, guma, pravítko, atramentové pero, farbičky, strúhadlo

             

            VV (uložiť do škatule od topánok)

            - voskovky, vodové farby, igelit na stôl, pohár na vodu (z octovej fľaše), čierny tuš, disperzné lepidlo, nožnice, plastelína, špajdle-10 ks, plochý štetec č. 4, č.8, okrúhly štetec č. 4, č.8, farebný papier, náčrtník A4, stará košeľa

            Výkresy: A4     20 ks

                            A3     10 ks

             

            TV : - tepláky, tenisky, biele tričko a biele ponožky

             

        • Školské pomôcky
          • Školské pomôcky

          • Zoznam školských pomôcok pre jednotlivé ročníky bude zverejnený posledný augustový týždeň na vchode do budovy školy a tiež na stránke školy.