• Od júla 2023 do júna 2024 má naša škola schválený projekt v rámci Erasmus+. Získali sme naň grant financovaný Európskou úniou v hodnote 41920€. Projekt sa volá Dôležitosť malých krokov a je zameraný na pozitívne zmeny v rámci ekológie na našej škole. Projekt má tri ciele: vzdelávanie pedagógov v téme environmentálna výchova, vytvorenie siete žiackych dobrovoľníkov (Zelená ambasáda) a redukciu produkovania odpadu v škole.

      Štyria učitelia už absolvovali vzdelávania v školiacich strediskách v Prahe a na Tenerife. Títo pedagógovia následne poskytnú informácie ostatným pracovníkom v škole, aby sa do environmentálnej výchovy zapojili všetci. 
      Na začiatku školského roka 2023/2024 prebehne nábor do Zelenej ambasády. Žiaci sa v rámci nej budú vzdelávať a angažovať v ekologických témach a následne budú poskytovať rovesnícke vzdelávania ostatným žiakom. Vybraní ambasádori vycestujú do škôl v Česku, Grécku, Litve a Portugalsku, kde budú pozorovať zavádzanie zelených procesov a ich vplyv.

      Veríme, že kombinácia vzdelávania učiteľov a žiakov následne prispeje k redukcii odpadu na našej škole. Na to, aby sme zmerali zníženie množstva odpadu, musíme zmerať počiatočný a konečný stav. Preto prvý školský týždeň zvážime odpad a priebežne budeme monitorovať jeho produkciu a najmä správne triedenie. Separáciu odpadu budú v triedach kontrolovať ambasádori, ktorí budú zároveň vyzývať spolužiakov k zníženiu používania jednorazových plastov.

      Počas trvania projektu budeme so Zelenou ambasádou organizovať rôzne ekologické aktivity a špeciálne dni. Po skončení projektu chceme pokračovať a zaviesť tradíciu týchto podujatí. 

    • Čo sa udialo počas Erasmu?/What happend during Erasmus+?