• Vyhodnotenie tekvíc

          • Od pondelka 25.októbra do stredy 27.októbra 2021 sme si urobili výstavku vyrezávaných tekvíc. Všetky tekvice boli krásne, od výmyslu sveta. Veľké, malé, ozdobené, neozdobené... Po vyhodnotení v bláznivo-odvážnych kostýmoch sme všetky tekvice odniesli na námestie obce, kde si ich môžete obzrieť, prípadne aj zahlasovať za najkrajšiu tekvicu v COOP Jednote. A tu je už naše vyhodnotenie: 

            1. miesto: Eli Švábová, 1.A trieda

            2. miesto: Dorotka Šamková, 4.B

            3. miesto: Dominik Szabó, 3.B

            4. miesto: Kristínka Kondášová, 4.B

            5. miesto: Daniel Szabó, 4.B

            6. miesto: Jakub Pelčarský, 2.roč

            7. miesto: Lea Kožejová, 2. roč

            8. miesto: Simona Peková, 2. roč a Radka Šimková 1.B

            9. miesto: Ľubko Šándor, 1.B

            10.miesto: Liliana Kováčová, 2. roč a Viktor Figmik, 3.B

            Všetkým výhercom blahoželáme a sladká odmena Vás určite neminie!

          • Výstava sezónneho ovocia a zeleniny

          • Školský klub detí spolu so šikovnými malými pestovateľmi zorganizovali v dňoch 18-21.10.2021 výstavu  sezónneho ovocia a zeleniny. Stoly prekvitali farbami jesene, rôznymi odrodami zeleniny a ovocia, ktoré dopestovali miestni žiaci našej školy. Upútali nás aj najzaujímavejšie a originálne kúsky, ako giganticky kaleráb, najdlhší zeler, trojkoreňová mrkva, či srdiečkový zemiak.

            Ďakujeme všetkým pestovateľom, nech nám to rastie aj na budúci rok.

          • Enviro Days

          • Naša škola má bohaté skúsenosti s projektom Erasmus+. Preto sme sa 15.10. pri príležitosti celosvetových osláv Dní Erasmu obliekli do zeleného, aby sme sa naladili na novú ekologickú projektovú tému, s ktorou sa uchádzame o grant. Nebolo to iba o zelenom oblečení, ale hlavne o myslení. Počas Dní Erasmu sme žiakov vyzvali, aby si do školy nosili nápoje a jedlo v opätovne použiteľných obaloch. Sme radi, že mnohí z nich výzvu prijali. Pokračovaním aktivít je aj súťaž Byť green je in, do ktorej sa môžu zapojiť všetci žiaci. Stačí vytvoriť plagát o tom, ako sa ideálne ekologicky správať, aby sme pomohli nášmu životnému prostrediu.

          • Teplákový deň

          • Opäť teplákový deň! Tentoraz v utorok 26.10.2021!!! Tak nezabudni a obleč si tepláky. Takýto deň budeme mať každý mesiac.

          • Bláznivo-odvážny deň

          • Školský parlament vyhlasuje v stredu 27.októbra Bláznivo-odvážny deň. Ak máš chuť, si odvážny alebo si za každú srandu, obleč sa v tento deň na vyučovanie čo najbláznivejšie. Tak neváhaj a zapoj sa aj ty!

          • Výstava tekvíc

          • Milí žiaci, 

            tak ako každý rok, aj teraz máte možnosť ukázať Vašu šikovnosť pri vyrezávaní tekvíc. Vyrezané tekvice môžete nosiť od pondelka 25.októbra do 27.októbra 2021. Najkrajšie tekvice odmeníme.

          • Literárny kvíz P. O. Hviezdoslav

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc sme usporiadali v našej vynovenej knižnici literárny kvíz. Tento kvíz bol určený pre žiakov II. stupňa a konal sa 20.10.2021. Prezentácia a súťažné  otázky boli zamerané na nášho “najväčšieho spisovateľa“, P.O. Hviezdoslava. 8.11. si pripomíname jeho sté výročie úmrtia.

            Z každej triedy sme vyhodnotili žiaka, ktorý získal najviac bodov z triedy. Plný počet bodov bol 15.

            5.roč. – Matej Čamaj – 12 b.

            6.roč. – Šimon Ondočko – 11 b.

            7.roč. – Lenka Beliová – 14.b a Marianka Miková - 14.b. 

            8.roč. – Samuel Szunyog – 15.b.

            9.roč. – Timea Németh – 15.b a Peter Výrostko – 15.b.

            Blahoželáme! 

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 15.10.2021 sa uskutočnilo školské kolo OSJL, kategórie C. Súťaž pozostávala z online testu, ktorý bol pripravený Slovenskou komisiou OSJL. Tejto olympiády sa zúčastnili šiesti žiaci 8.ročníka a štyria žiaci 9.ročníka. Vyhodnotenie súťaže bude 23.10.2021.

          • Výstava sezónneho ovocia a zeleniny

          • Milí žiaci, 

            od 18. októbra (pondelka) do 22. októbra (piatka) môžete priniesť na výstavku ovocie a zeleninu vypestovanú u Vás v záhradke. Pochváľte sa mrkvou, orechmi, jablčkami, hruškami, či inou zeleninou alebo ovocím. Ďakujeme.

          • Deň jablka

          • Máte radi jabĺčka a dobroty z nich? Tak si ich v pondelok, 18.10.2021 nezabudnite priniesť do školy. Tento deň je venovaný práve jabĺčku. Celú školu si zafarbíme farbou jabĺk. Tak sa nahoď do červenej, zelenej alebo žltej farby.

          • ENVIRO DAYS

          • Milí žiaci,dňa 14.10-15.10.2021 sa v našej škole uskutočnia aktivity v rámci projektu Erasmus plus pod názvom ENVIRO DAYS. V rámci aktivít sa budeme zaoberať aj separovaním a triedením odpadu v každej triede. 

            Zároveň Vás prosíme, aby ste si v tieto dni doniesli desiatu len v dózičke (žiadne plastové vrecúška).

            V piatok si nezabudnite obliecť niečo zelené!!! 

          • Poplatok ZRPŠ

          • Prosíme rodičov, aby do konca novembra uhradili poplatok ZRPŠ v sume 15,- EUR/dieťa. Poplatok vyzbierajú triedni učitelia. Ďakujeme. 

          • Rúška od 4.10.2021

            • Od pondelka 4. októbra 2021 rúška nie sú povinné pre žiakov ZŠ v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, teda rúško žiak nemusí (ale môže) nosiť v kolektíve svojej triedy počas vyučovania.

            • Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri školy, mimo uzavretého kolektívu triedy.

            • Nosenie rúšok ostáva pre deti povinné, ak dochádza k miešaniu triednych kolektívov: pri vstupe do školy, odchod zo školy - prezúvanie, ... pri zmiešaných triedach ( napr. hodín ETV, NAB, ANJ a pod.), na hodinách telesnej výchovy, počas prestávkového pobytu na chodbe, počas vstupu do priestorov školskej jedálne, v ŠKD, v prípade účasti na hromadných podujatiach, a pod....

          • Majstrovské zápasy

          • V septembri chlapci odohrali majstrovské zápasy proti týmto súperom: - 4.9.2021 sme vyhrali v ČANI 6:3- 8.9.2021 sme doma porazili FK KECHNEC 6:3- 19.9 sme prehrali v ŽDANI 1:0Odohrali sme aj jeden prípravný zápas proti FK KECHNEC, kde sme bohužiaľ prehrali 12:5. Momentálne v ligovej súťaži patrí našim chlapcom 3. priečka.

          • September 2021 v ŠKD

          • JESEŇ, PANI BOHATÁ....

            obdarila nás svojimi prírodninami. Deti zbierali gaštany v parku pred školou a v jednotlivých oddeleniach vytvárali rôzne mozaikové obrázky. Najkrajší bol strom priateľstva, ktorého korunu tvorili farebné opadané listy. nechýbali ani veselé šarkany, ktorými si deti vyzdobili triedu, či tradičná výtvarná súťaž: ,,Jeseň a jej krásne farby" - tentokárt deti kreslili obrázky v programe Skicár. Zasúťažili sme si aj o najkrajšiu ozdobu do kvetináča. 

            Svojimi výrobkami sme urobili jesennú výzdobu školy.

          • Vyhodnotenie burzy kníh

          • Tento týždeň sme ukončili burzu použitých kníh z našej pôvodnej školskej knižnice. Burza prebehla počas dvoch dní 16. a 28.9.2021. Cieľom tejto akcie bolo podporiť čítanie detí a umožniť všetkým bez rozdielu, dostupne získať knihy podľa ich záujmov.

            Chceme sa poďakovať všetkým rodičom a žiakom, ktorých táto akcia oslovila a navštívili nás. Svojim výberom kníh dobrovoľne prispeli na obnovu knižného fondu novej školskej knižnice, ktorú momentálne pre našich žiakov a pedagógov zariaďujeme a pripravujeme na prevádzku, aby slúžila ako moderné centrum rozvoja čitateľských zručností. 

            Nová školská knižnica bude záujemcom ponúkať odbornú aj krásnu literatúru pre všetky vekové kategórie. Veríme, že nové atraktívnejšie prostredie priláka do svojich priestorov viac čitateľov, ktorí nám ostanú verní. Knižnica ponúkne svoje využitie aj na vzdelávacie aktivity v čase vyučovania. Bude disponovať množstvom audionáhrávok z klasickej aj modernej literatúry, hudobnými nosičmi našich aj zahraničných interpretov, výukovými dvd cudzích jazykov, ponúkne prostredie na besedy, súťaže a iné podujatia. Pôvodná knižnica nezanikne, práve naopak poteší mladších žiakov v čase pobytu v školskom klube detí, kde budú mať možnosť nielen siahnuť po knihách z ktorých si čítali ich rodičia, ale i spestriť svoj pobyt v knižnici využitím počítačov, kde budú môcť  vyhľadávať informáciie o autoroch a ich dielach. Podporíme tak širší osobnostný rast žiakov, ich správne návyky pri vyhľadávaní informácií. O otvorení novej knižnice vás budeme informovať.

            Burzu kníh pripravili: Mgr.Ľubomíra Gromová a PaedDr. Róbert Bayer

          • Spomíname na futbalový turnaj v Haniske

          • V sobotu 7.8.2021 sa uskutočnil na futbalovom ihrisku v Haniske turnaj mladších žiakov vo futbale. Zúčastnilo sa ho päť mužstiev. A to: 

            1. FK Haniska

            2. Ždaňa

            3. Kokšov Bakša

            4. Lokomotíva Košice

            5. Kechnec

            Naši chlapci (Oliver Rusnák, Filip Turták, Riško Čarný, Kristián Majoroš, Dominik Kolko, Edko Hiľovský, Sebík Antoš, Branko Mura, Marko Mikloš, Matej Čamaj, Jakub Palenčár, Tobiás Šarkózi. Pre zranenie chýbali Oliver Zeleňák a Erik Češelka, kvôli dovolenke zas Lukáš Horváth) sa v prvom zápase stretli s Lokomotívou a úvodný zápas zvládli na výbornú, keď vyhrali v pomere 2:1. V druhom zápase sme nastúpili proti Ždani. Vo veľmi peknom zápase naši chlapci remizovali 2:2. 

            V ďalšom zápase na nás čakala Kokšov Bakša. Zápas to bol opäť veľmi napínavý a skončil sa remízou 2:2. V poslednom zápase sme sa stretli s Kechnecom. Celý zápas naši chlapci viedli, ale nakoniec sa Kechnecu podarilo ku koncu zápas otočiť vo svoj prospech. Naši chlapci napokon prehrali 2:3. Boli z toho smutní, keďže prehra ich odsunula až na 3. miesto. Celkovým víťazom sa stalo mužstvo Kokšov-Bakša, na 2. mieste skončil Kechnec, na treťom FK Haniska, na štvrtom Ždaňa a na 5. mieste Lokomotíva Košice. 

            Celkovo sa odohrali veľmi dramatické a tesné zápasy. Všetky mužstva boli veľmi vyrovnané. Aj napriek sklamaniu našich chlapcov z 3. miesta si zaslúžia chlapci VEĽKÚ POCHVALU za predvedené výkony. Hrali naozaj pekný futbal a dúfam, že takto budú napredovať aj naďalej. Celý turnaj sa vydaril. Prialo nám aj počasie. Všetci účastníci mali guláš aj pizzu, za čo ďakujeme Mirovi Palenčárovi a jeho pomocníkom Rasťovi Miklošovi a Slavovi Džubárovi. Veľmi nám pomohli všetci rodičia detí. Pizzu nám zabezpečil Peter Rusnák. Veľká vďaka patrí aj všetkým sponzorom a to: Naša Haniska, Števo Palenčár, Tomáš Papuga, Miro Palenčár, Ladislav Mura, Miroslav Oravec. Ďakujeme aj rozhodcovi Marekovi Oravcovi, časomeračovi Bohušovi Kolkovi a veľká vďaka patrí aj môjmu asistentovi Gabrielovi Čarnému, ktorý celý turnaj spoluorganizoval. Bola to prvá takáto futbalová akcia pre deti a pevne verím, že nie posledná. Ešte raz veľké ďakujem všetkým. Ak som aj na niekoho zabudol, tak sa ospravedlňujem. 

            Športu zdar a futbalu zvlášť.

             Tréner Marcel Majoroš

          • Privítanie prváčikov v novom školskom roku

          • V štvrtok, 2. septembra sme slávnostne privítali našich malých prváčikov, dokonca v dvoch triedach. S úsmevom na tvárach im triedne učiteľky spolu s pani riaditeľkou zaželali všetko dobré, odovzdali im medaily a pamätné listy. Starosta obce zas malých žiačikov obdaroval školskými pomôckami.