• Venujte nám 2% z Vašich daní

          • Venujte 2% z Vašich daní pre našu základnú školu. Daň, ktorú by ste museli odviesť do štátneho rozpočtu, môžete premeniť na dar, ktorým podporíte konkrétnu organizáciu. Tak prečo nie nás? 

            Príslušné tlačivá si stiahnite tu:

            Tlacivo_2_percenta.pdf​​​​​​​

          • Futbalový turnaj v hale - 27.12.2022

          • Cez vianočné sviatky sa v Čani uskutočnil futbalový turnaj mladších žiakov. Turnaj bol rozdelený do dvoch skupín po štyri mužstvá a to: 

            1. skupina - Ždaňa, Lokomotíva Košice, Tatran Prešov a KAC Košice

            2. skupina - Čaňa, Valaliky, Haniska a Pečovská Nová Ves

            Chlapci zdolali v skupine postupne Valaliky 3:0, Čaňu 5:1 a Pečovskú Novú Ves 2:0. S plným počtom deviatich bodov takto vyhrali svoju skupinu.

            Potom však prišiel smolný štvrťfinálový zápas proti Ždani, kde sme prehrali 2:1. A tak sme museli bojovať už len o piate-ôsme miesto. Porazili sme KAC Košice 5:1 a opäť Čaňu 2:1. Nakoniec sme takto obsadili 5. miesto. 

            S turnajom som však spokojný aj napriek 5. miestu. Chlapci hrali okulahodiaci futbal a zo šiestich zápasov prehrali len v jednom. Získali sme aj individuálnu cenu, keď náš hráč RIŠKO ČARNÝ sa stal najlepším hráčom turnaja. 

             

            tréner Marcel Majoroš

          • December v ŠKD

          • S blížiacimi sa najkrajšími sviatkami v roku mali deti v ŠKD plné ruky práce. Veď práve na Vianoce chceme obdariť našich najmilších. Zhotovili sme mikulášske čižmičky s prekvapením,  vianočné pozdravy, náramky pre mamičky vyrobené z farebných korálok, pripravili sme program k vystúpeniu pre Vianočnú akadémiu. Deti pomáhali pri výzdobe školy, ktorú skrášľujú priestoroví snehuliaci, sane, zasnežené stromčeky, či snehové vločky.

            V decembri nás privítal aj prvý sneh, na ktorom sa deti riadne vyšantili pri guľovačke. Chlapci si zahrali vytúžený hokejový zápas medzi jednotlivými oddeleniami.

            Nezabudli sme ani na hladné vtáčiky, ktorým sme poskytli svoju starostlivosť.

            Oddychové chvíľky sme si spríjemnili počúvaním kolied a čítaním vianočných príbehov a rozprávok.

          • Rodičovské združenie

          • Milí rodičia,

            pozývame vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 17.1.2023. O 15.30 hod bude prebiehať v triedach 1. stupňa, a o 16,00 h na druhom stupni.

            Zástupcovia rodičov jednotlivých tried sa stretnú o 15,00 hod v zborovni.

            Účasť potrebná.
             


            Prajeme príjemný deň

            vedenie školy

          • Jasličková pobožnosť v Sokoľanoch

          • Predposledný deň vianočného obdobia v sobotu 7.1.2023 naši žiaci zo Sokolian i Bočiara odohraním Vianočného príbehu začali Jasličkovú pobožnosť, ktorá potom pokračovala vystúpením viacerých folklórnych súborov. Žiaci sa snažili cez biblické udalosti priblížiť odkaz Vianoc dnešnému človeku. Vďaka ich snahe a otvoreným srdciam bol až hmatateľný vnútorný pokoj a Boží dotyk. Nech nás všetkých sprevádzajú i po všetky dni tohto nového roku. 

          • Teplákový deň

          • Milí žiaci, 

            keďže máme za sebou dlhé prázdniny a naštartovať sa do školských povinností je o čosi náročnejšie, spríjemnime si zajtrajší deň a oblečme si opäť tepláky. 

            Veríme, že si užijete ďalší TEPLÁKOVÝ DEŇ rovnako ako my. 

          • Jasličková pobožnosť v Haniske

          • Na Nový rok naši žiaci z Hanisky sprítomnili cez Vianočnú abecedu a Vianočný príbeh milé udalosti, ktoré sa odohrali v Betleheme pred 2000 rokmi.  Do Jasličkovej pobožnosti sa zapojilo takmer 50 detí, teda takmer 50 čistých srdiečok, žiarivých očiek a šťastných úsmevov. A toto všetko cez piesne a hovorené slovo odovzdali všetkým prítomným. Nech ten pokoj a dobro, ktoré sme zakúsili počas tejto pobožnosti, ostane v nás počas celého nového roku. 

          • Zvýšenie cien obedov od 1.1.2023

          • Riaditeľstvo Základnej školy v spolupráci so školskou jedálňou oznamuje, že na základe rozhodnutia Ministerstva školstva od 1.1.2023 došlo k zmene finančných pásem pre školské stravovanie z dôvodu neustále sa zvyšujúcich cien potravín. Cena obedov:  

             

            - cena jedného obedu pre žiakov 1. stupňa bude 1,30 EUR (doteraz bola cena 1,15 EUR)

            - cena jedného obedu pre žiakov 2. stupňa bude 1,50 EUR (doteraz bola cena 1,23 EUR)

            - zároveň rodičia, ktorých žiaci 2. stupňa sú v hmotnej núdzi, budú musieť dofinancovať obedy a to 0,20 EUR/obed

            - réžia vo výške 2,- EUR ostáva nezmenená

             

            Ďakujeme za porozumenie.