• Šútovský vodopád

          • 23.9.2022 sa žiaci šiesteho ročníka vybrali na exkurziu k Šútovskému vodopádu. Na exkurziu sa vybrali vlakom. V chate pod vodopádom ich čakala malá prestávka, kým sa umúdrilo počasie a prestalo pršať. Nasledovala nenáročná túra Šútovskou dolinou k štvrtému najvyššiemu vodopádu na Slovensku. Zanedlho sa už šiestaci kochali pohľadom na jeho výšku 38m. Cestou sa okrem zábavy pohrúžili do hľadania dubákov. Už teraz sa tešia na ďalšiu exkurziu.

          • Slovensko bez drog

          • V stredu 28.9. navštívilo našu školu Občianské združenie ,,Slovensko bez drog". Prednášky prebiehali pod vedením pána V. Kováča a boli určené pre žiakov druhého stupňa ZŠ. Cieľom prednášok bolo zaujímavou formou porozprávať o rizikách užívania drog a ich škodlivosti na organizmus. Účelom bola silná prevencia viesť žiakov k tomu, aby sa k drogám nechceli priblížiť, aby porozumeli tomu, čo spôsobujú telu a mysli človeka. 

          • Zatoč s odpadom - 1. výzva

          • Naša škola sa v tomto roku bude snažiť ZATOČIŤ S ODPADOM.

            Každý mesiac sa budeme zapájať do pripravených výziev. Prvou výzvou pre nás, je vymeniť hubku na umývanie riadu za prírodnú alternatívu - LUFFU, ktorá je jednoducho kompostovatelná. Odfoťte seba, alebo členov svojej domácnosti pri jej používaní a fotku nám zašlite na envirozshaniska@gmail.com do 30.9.2022. Viac o výzve a projekte nájdete na https://www.ewobox.sk/sazp/zatoc-s-odpadom/system-verzus-jednotlivec

          • Biela pastelka

          • Dňa 23.9.2022 (v piatok) sa uskutočnila charitatívna zbierka na pomoc nevidiacim a slabozrakým ľuďom pod názvom ,,Biela pastelka". Prispieť a zapojiť ste sa mohli nielen v škole, ale aj v našej obci, ktorou sa prešiel náš štvorčlenný ,,pastelkový tím" na čele s pánom školníkom. 

          • Futbalový turnaj do 11 rokov - Blažice

          • Dňa 21.8.2022 sa uskutočnil futbalový turnaj mladších žiakov v Blažiciach. Za účasti štyroch mužstiev obsadili naši chlapci 1. miesto.  Turnaja sa zúčastnili okrem našich chlapcov ešte tímy z Rožňavy, Blažíc a Spišského Bystrého.

            Chlapci dostali na tomto turnaji aj individuálne ocenenia, keď za najlepšieho hráča turnaja vyhlásili Kristiánka Majoroša a vo hviezdnom teame turnaja sme mali Riška Čarného a Dominika Kolka. 

            Na tomto turnaji bola Rožňava, ktorá nás pozvala k nim 17.9.2022. Na kvalitne obsadený turnaj prídu aj mužstvá ako FC Košice, Spišská Nová Ves, Krompachy, takže chlapci budú mať skvelú skúsenosť. Už sa na to veľmi tešíme. 

          • Branné cvičenie

          • Pozrite sa, ako nám dobre bolo na brannom cvičení, ktoré sme si urobili 14. septembra! Prechádzka dlhá 4 km na Poľovnícku chatu nám trvala takmer trištvrť hodinu. Avšak ani počasie pod mrakom nás neodradilo od opekačky. S chuťou sme zjedli pripravené dobroty. Trošku sme si zabehali, pofotili sa a vybrali sa na spiatočnú cestu, počas ktorej sa nám rozpršalo a tak sme vyberali zabalené pršiplášte či dáždniky. Trošku zmoknutí sme sa tešili na guľáš. 

          • Futbal v meste - FINÁLE v Bratislave - 25.8.2022

          • Na turnaj do Bratislavy sme sa vybrali o deň skôr, aby si chlapci mohli hlavné mesto Slovenska aj pozrieť, aj trochu si ho užiť. A tak sa aj stalo. Vláčil nás previezol po centre Bratislavy, zastavili sme sa na Bratislavskom hrade, boli sme pri Štátnom národnom divadle a večer sa chlapci rozhýbali v jednom z bratislavských parkov, kde si zahrali aj futbal. Nezabudli sme na malé občerstvenie v podobe ,,hot dogov a zmrzliny". Ubytovanie sme mali veľmi pekné. 

            Na druhý deň sme sa z hotela presunuli na miesto, kde sa turnaj uskutočnil - pred Euroveou (obchodný dom). Chlapci boli v tretej skupine. Skupinu sme však dostali silnú. Okrem nás sme bojovali s Trnavou, Ružomberkom a Michalovcami. V prvom zápase sme s Trnavou prehrali 6:0, v druhom sme opäť podľahli Ružomberku 5:0 a v tom poslednom zápase chlapci zvíťazili nad Michalovcami 7:1. Podarilo sa nám získať aspoň jeden skalp prvoligistu. Súperi boli všetko ligové teamy, ale chlapcom sa nedá nič vyčítať. Bojovali a nevzdali to.

            Do ich budúceho futbalového života im tieto zápasy dajú veľmi veľa. Hrať proti tak kvalitným mužstvám, to sa nestáva každý deň. Trnava, ktorú sme mali v skupine sa napokon dostala aj do finále, kde prehrala proti Akadémii Mareka Hamšíka. 

            Chlapci sa už tešili len z postupu z Košíc do Bratislavy a turnaj v Bratislave bola už len taká ,,čerešnička" na torte. Odniesli si z týchto dvoch dní ohromné množstvo zážitkov, na ktoré určite nezabudnú do konca svojho života. A za to patrí veľká vďaka p. starostovi Milošovi Barcalovi a všetkým sponzorom, ktorých som spomínal aj v ďakovnej reči na Dňoch obce Haniska. Ešte raz Vám všetkým za pomoc a sponzorovanie v mene svojom, aj v mene chlapcov veľmi pekne ĎAKUJEME. 

            tréner Marcel Majoroš

          • Informácia o rodičovskom združení

          • Vážení rodičia,

             

            Pozývame vás na plenárne zasadnutie rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční dňa 22.9.2022 o 15:30 v školskej jedálni ZŠ.

            Účasť je nutná.

             

            Tešíme sa na stretnutie s vami

            Vedenie školy

          • Branné cvičenie

          • Dňa 14. 09. 2022 /v stredu/ sa z dôvodu odstávky elektrickej energie v obci Haniska uskutoční pre žiakov 2. a 4. – 9. ročníka praktická časť účelového cvičenia-OČAP /ochrany človeka a prírody/ pod vedením pedagógov. Akcia prebehne na poľovníckej chate.

            Je potrebné, aby mali žiaci športové oblečenie a vhodnú obuv, v ruksaku desiatu, prípadne špekačku na opekanie, pitie a pršiplášťŽiaci 1. a 3. ročníka budú mať riadne vyučovanie. Obed prebehne podľa pokynov vyučujúcich v čase od 11.30 hod. ŠKD bude v prevádzke. 

            Dňa 16. 09. 2022 bude pre všetkých riadne vyučovanie.

          • Ponuka záujmových útvarov pre školský rok 2022/2023

            1. Logopédia – Mgr. Silvia Bátorová
            2. Z každého rožku trošku – Mgr. Lívia Sajková
            3. Vševedko (1. stupeň) - Mgr. Ľubomíra Gromová
            4. Slovenčina prevažne vážne (8. roč., 9. roč.) - Mgr. Dáša Palenčárová
            5. Konverzácia v anglickom jazyku – Mgr. Eva Uhalová
            6. Konverzácia v nemeckom jazyku – Mgr. Anna Tkáčová, PhD.
            7. Matematický krúžok (9. roč.) – Mgr. Ľudmila Kolková
            8. Tvorivko (1. stupeň) – Mgr. Zuzana Gavulová
            9. IT Kids – Mgr. Henrieta Smolková
            10. Čítajme si spolu (1. stupeň) – Mgr. Martina Vodilková
            11. Futbal dievčatá – Ing. Gejza Varga
            12. Šikovníček (2. roč.) – Mgr. Eva Skvašíková
            13. Volejbal (2. stupeň) – Mgr. Juraj Kudláč
            14. Mažoretky – Ing. Jana Beliová
            15. Poznávame svet – PaedDr. Martina Austová
            16. Enviro krúžok - Mgr. Barbora Sedláková