• Polročné prázdniny

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Haniske oznamuje, že v pondelok, 3. februára 2020, sú polročné prázdniny. Nástup žiakov do školy je v utorok 4. februára 2020.

          • Ruské slovo

          • Dňa 16. januára 2020 sa v Košiciach konal 14. ročník krajského kola súťaže Ruské slovo. Do tejto súťaže v speve ruských piesní v ruskom jazyku s témou „Vďaka za mier“ sa zapojili aj žiaci našej školy.

            Žiačka 4. ročníka Lucia Oravcová obsadila v kategórii 1.-4. ročník sólový spev 1. miesto.

            Skupina Slávici zo 4. ročníka: Eliška Horváthová, Vanessa Godušová, Nikola Kačmáriková a Tomáš Sedlák kategórii 1.-4. ročník skupinový spev obsadili 1. miesto.

            Žiačka Alenka Horváthová v kategórii sólový spev 5.-7. ročník obsadila 3. miesto.

            Žiačka Katarína Kačmáriková v kategórii sólový spev 8.-9. ročník obsadila 1. miesto.

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa s nimi z postupu do celoslovenského kola.

          • Ypsilon - slovina je hra

          • Ako sme už spomínali vyššie, 12. decembra sa naši žiaci zúčastnili celoslovenskej súťaže Ypsilon - slovina je hra, do ktorej sme sa zapojili po prvýkrát. Náročné úlohy riešili žiaci od prvého do deviateho ročníka. Zvládli ich veľmi dobre, niektorí aj so 100%-tnou úspešnosťou. Veď sa pozrite: 

            1. ročník

            Dominik Kolko - 100%

            Oliver Zeleňák - 98%

            Danielka Kopperová - 100%

            Vaneska Nahajová - 92%

            Lenka Bodnárová - 98%

            Julka Čonková - 98%

            Dominik Szabó - 95%

            Viktor Figmik - 94%

            Evangelina Turtáková - 96%

            Nina Lovásová - 89%

             

            2. ročník

            Filip Dzura - 97%

            Danielka Ondočková - 100%

            Laura Majorošová - 99%

            Emma Godušová - 100%

            Nina Papugová - 99%

            Terezka Imrichová - 100%

            Dorotka Šamková - 97%

            Zoja Hiščáková - 100%

            Dávid Eliaš - 89%

            Daniel Szabó - 97%

             

            3. ročník

            Vivi Majorošová - 91%

            Matej Čamaj - 94%

            Patrik Čerkala - 92%

            Karin Kolková - 92%

            Vaneska Čechová - 90%

          • Novoročný futbalový turnaj mladších žiakov

          • Dňa 3.1.2020 sa uskutočnil halový futbalový turnaj v telocvični Základnej školy Haniska. Začiatok turnaja bol o 10.00 hod. Turnaja sa zúčastnili štyri družstvá. Pomenovali sme ich podľa farby ich dresov: oranžoví, zelení, žltí a bieli. Každé družstvo malo štyroch hráčov. Všetky družstvá odohrali šesť zápasov. Zápasy boli celkom vyrovnané a padalo aj veľa gólov. Chlapci sa snažili ako len vedeli. Veľa chlapcov malo dostatočnú podporu v hľadisku v podobe rodičov alebo starých rodičov, ktorí ich prišli povzbudiť. Všetky družstvá počas turnaja dostali aj sladké džúsiky a čokoládu. Na konci turnaja si chlapci pochutili aj na pizzi. To, že družstvá boli vyrovnané sa potvrdilo aj tým, že prvé dva teamy v tabuľke získali rovnaký počet bodov, a to 13. A tak museli rozhodnúť aj strely na prázdnu bránu cez celé ihrisko. Ešte aby som nezabudol na prvých dvoch miestach sa umiestnili družstvá zelených a oranžových. Pri rozstrele mali napokon viac šťastia oranžoví, ktorí nakoniec turnaj vyhrali. Víťazné družstvo tvorili títo hráči: Riško Čarný, Kristiánko Majoroš, Dávidko Bádnár a Maroš Preisch. Zelené družstvo, ktoré skončilo na 2. mieste bolo zložené takto: Branko Mura, Dominik Kolko, Erik Češelka a Matej Németh. Tretí nakoniec skončili bieli a to: Matej Čamaj, Samo Hiľovský, Riško Juhás a Sebík Antoš. A na štvrtom mieste skončilo družstvo žlté a to: Matej Franko, Jakub Ridarčík, Marko Miklóš a Edko Hiľovský. Víťazný team dostal pekný pohár a medaily. Medaily dostali aj všetci zúčastnení, takže radosť bola obrovská. Chcem sa týmto poďakovať pani riaditeľke Helene Borufkovej aj pánovi Vladovi Havrilovi za sponzorovanie turnaja (medaile, pohár, sladkosti, pizze...). Veľká vďaka patrí aj rodičom osobitne Gabimu Čarnému, Bohušovi Kolkovi, Drahušovi Frankovi za pomoc pri organizovaní turnaja (fotenie, kúpa sladkostí, odovzdanie cien, dozor na zápasoch). Tiež nesmiem zabudnúť na nášho pána školníka, ktorý bol mojou pravou rukou a tiež nášmu časomeráčovi Františkovi Truhanovi. Už teraz sa tešíme na nasledujúci futbalový turnaj. Športu zdar a futbalu zvlášť. 

            Tréner Marcel Majoroš

          • December v ŠKD

          • Na výtvarnom krúžku si deti vyrobili Mikulášsku čižmičku, farebných snehuliakov, zvončeky a vločky, ktorými urobili zimnú a vianočnú výzdobu chodby. Papierový náhrdelník si zhotovili ako darček pod stromček pre svoje mamičky.

            Na tvorivku sme sa počas tohto mesiaca poctivo a s radosťou pripravovali na najkrajšie sviatky roka. Najprv sme si vyrobili adventný kalendár, neskôr vianočné pozdravy a v závere mesiaca sme si z rôznych surovín pripravili vianočnú hostinu. Koláčiky v tvare guličiek boli sladkým zavŕšením kalendárneho roka.

             Pohybové hry v decembri sa niesli v znení rôznych moderných a ľudových tancov. Výstupom tohto krúžku bolo tanečné vystúpenie žiačok na Vianočnej akadémii v kultúrnom dome v Haniske a v Sokoľanoch. Dievčatá sa skvelo predviedli svojim nacvičeným moderným tancom na rytmickú pieseň „Vianoce sú zas: Ego & Robert Burian“. Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia!